Βίντεο από την εορτή έναρξης – μέρος 3ο

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα πατρικά λόγια, τις αναμνήσεις και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄, στην εορτή έναρξης των εργασιών της Χ.Φ.Δ. Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, είχε κύρια αναφορά στα 50χρονα της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης και έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου 2010, στην αίθουσα Γ.Ε.Χ.Α. Αμπελοκήπων.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

 • avatar Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
  • μέλος ΧΦΔ Αθηνών •
  2.12.2010 στις 20:44

  Ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή για τη Χ.Φ.Δ., θεωρώ, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην εορτή για τα 50χρονά της.
  Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε θετικά όταν πήρε το λόγο. Η ώρα ήταν περασμένη και σκέφτηκα “εντάξει, τώρα θα πει έναν απλό χαιρετισμό και θα αναχωρήσει”, παρόλα αυτά έδειξε και ο ίδιος ο Μακαριώτατος την επιθυμία να συνεορτάσει με μας τα 50χρονα. Ο λόγος του απλός, ζεστός, πατρικός. Αν και μίλησε αρκετή ώρα (σχεδόν 20 λεπτά), τα όσα είπε ήταν τόσο ενδιαφέροντα και ευχάριστα δοσμένα από τα χείλη του, που κανείς δεν θεώρησε ότι εμάκρυνε το χρόνο παραμονής του στο βήμα. (Σε κάποια σημεία της εκδήλωσης εμφανώς συγκινήθηκε).
  Ο Θεός να τον έχει καλά!

  • avatar Fany Vaio
   • μέλος ΧΦΔ Αθηνών •
   3.12.2010 στις 01:47

   Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου Αλέξανδρε! Ήταν όντως μεγάλη τιμή! Φάνηκε ότι τον άγγιξε η εκδήλωση, και ότι δεν ήταν γι’ αυτόν άλλο ένα συνηθισμένο αναγκαίο κοινωνικό γεγονός που από υποχρέωση και μόνο έδωσε το παρόν. Ο Θεός να τον φωτίζει και να τον ενδυναμώνει, γιατί στις δύσκολες ώρες που περνάει το έθνος μας, η στάση της εκκλησίας είναι καταλυτική για την πορεία των πιστών μελών της…

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.