Βιώματα από την επίσκεψη αγάπης στο άσυλο ανιάτων

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 η ομάδα αγάπης της ΧΦΔ Αθηνών (και φυσικά πολλές άλλες εθελόντριες από τους άλλους τομείς) επισκεφτήκαμε το άσυλο ανιάτων. Ίσως για πρώτη φορά συγκεντρωθήκαμε τόσες πολλές ψυχές για να διακονήσουμε σ’αυτό το ιερό έργο. Όλες μαζί τραγουδήσαμε τα κάλαντα και άλλα πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ προσφέραμε και μικρά δώρα στους περιθαλπόμενους. Είναι πολύ συγκινητικό όχι μόνο να ακούς λόγια ευγνωμοσύνης από τους ανθρώπους αυτούς αλλά και να βλέπεις τα μάτια τους να δακρύζουν από συγκίνηση και να ευχαριστούν για την επίσκεψη μας.


Παράλληλα όμως όσο ωραίο είναι να παίρνεις αγάπη τόσο όμορφο -ίσως και περισσότερο- είναι να δίνεις! Οι καρδιές μας γέμισαν από χαρά και συγκίνηση μαζί, καθώς βλέπαμε το πόσο σημαντικό ήταν για αυτούς τα λίγα τραγούδια που είπαμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη μας στο άσυλο συνέπεσε με το Ευχέλαιο του ιδρύματος χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους . Η συμμετοχή στο ιερό Μυστήριο μας προσέφερε ευλογία αλλά και δύναμη για την επερχόμενη διακονία μας (μήπως λοιπόν δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση και μάλιστα διπλή;).


Φεύγοντας από το άσυλο όλες μας σίγουρα αποκομίσαμε πολύ όμορφες εμπειρίες ενώ υποσχεθήκαμε στους φίλους μας να επιστρέψουμε σύντομα! Μακάρι τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μια γιορτή αγάπης και για αυτούς. Ας προσευχηθούμε λοιπόν για τις ψυχές αυτές να βρουν το άστρο της Βηθλεέμ που θα τους οδηγήσει στην Φάτνη Του, κοντά Του!!


Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!!!

E.E.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

  • avatar ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

    Κορίτσια,πραγματικά σας αξίζουν πολλά μπράβο!Το σημαντικό είναι πως αυτά τα “μπράβο” θα τα εισπράξετε από Αλλού…!Ο Θεός να σας δίνει δύναμη για να συνεχίζετε να προσφέρετε με τον τρόπο σας αγάπη σ’αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη!Είθε ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας αυτά τα Χριστούγεννα!

  • avatar Αναζητητής

    Πραγματικα τι πιο ωραιο μετα την χριστουγεννιατικη Τραπεζα να μην προτιμας τον καφε ή την χαρουμενη συναναστροφη αλλα να πηγαινεις σε τετοιου ειδους επισκεψεις.. α
    Ο κοπος σου μεταφραζεται σε αγαπη..και το νιωθουν αυτο οι ασθενεις..

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.