Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2007 και ώρα 18:15 μερικά από τα μέλη της Χ.Φ.Δ με δύο εκ των υπευθύνων επισκεφθήκαμε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χριστόδουλο στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται για λόγους υγείας.

Αφού προσπεράσαμε τον σεβαστό αριθμό των δημοσιογράφων και αντιπροσώπων τηλεοπτικών σταθμών κατευθυνθήκαμε προς την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, όπου θα ενημερωνόμασταν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου.

Στην είσοδο μας υποδέχτηκε ο τέως εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου και νύν διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του προκαθημένου.

Χαρακτηριστικά μας τόνισε: «ο αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στην εντατική χωρίς την υποστήριξη μηχανημάτων για καθαρά λόγους συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης και βοηθείας καθώς και προστασίας από διαφόρους παθογόνους οργανισμούς. Με βάση τη γνώμη των θεράποντων ιατρών και τα πρόσφατα ιατρικά αποτελέσματα ο αρχιεπίσκοπος θα επανέλθει. Ως προς την μετάβασή του στο εξωτερικό δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα.»

Ευχηθήκαμε περαστικά και γρήγορη ανάρωση αφού πρώτα υπογράψαμε σε ένα ειδικό βιβλίο επισκεπτών, το οποίο ζητά και διαβάζει ο αρχιεπίσκοπος καθημερινά. Στο βιβλίο εκ μέρους της Χ.Φ.Δ. και του Φοιτητικού Οικοτροφείου σημειώσαμε τα εξής:

«Με ψυχική οδύνη παρακολουθούμε την εξέλιξη της υγείας του σεπτού Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Προσευχόμαστε στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων να τον έχουμε πάλι κοντά μας ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς, σώον, υγιά μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας.

Προς τούτο απόψε στο Φοιτητικό Οικοτροφείο «Ο Μέγας Βασίλειος» θα ψαλεί παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Για τη Χ.Φ.Δ….»

Ευχή και προσευχή μας ο Άγιος Νεκτάριος του οποίου το δωμάτιο, όπου κοιμήθηκε το 1920, επισκεφθήκαμε στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, να μεσιτεύσει στον Κύριο προς αποκατάσταση της υγείας του πνευματικού μας οδηγού και πατρός.

Χ.Ν.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.