Καστελλόριζο 2011-Φωτογραφίες από την εξόρμηση της Χ.Φ.Δ. Αθηνών

5
778
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Από τις 18 έως τις 23 Μαΐου 2011 η Χριστιανική Φοιτητική Δράση της Αθήνας επιχείρησε κάτι ασυνήθιστο, κάτι απαραίτητο, κάτι σπουδαίο στους καιρούς που διανύουμε. Μια δωδεκαμελής αντιπροσωπεία των φοιτητών πραγματοποίησε εξόρμηση στο ακριτικό Καστελλόριζο, μεταδίδοντας ελπίδα και διατρανώνοντας την αλήθεια ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν συμφωνούν με τις πρόσφατες προσπάθειες παραμέλησης των Εθνικών μας εδαφών… Αφουγκραστήκαμε τον πόνο των ηρωικών κατοίκων του νησιού, επικοινωνήσαμε με τους νέους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, επισκεφθήκαμε τα κατηχητικά σχολεία, μοιραστήκαμε εμπειρίες με τους στρατιώτες-σύγχρονους ακρίτες… Νιώσαμε εντονότερα τι σημαίνει Ορθόδοξη Ελλάδα!

Μπορείτε παρακάτω να δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την εξόρμησή μας. Μείνετε… συντονισμένοι: θα ακολουθήσει αναλυτικό χρονικό της εξόρμησής μας και άλλο οπτικοακουστικό υλικό σύντομα.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Χ.Φ.Δ. Αθηνών πρωτοπόρα στο κάλεσμα των καιρών. Βλέποντας τις φωτογραφίες σας, παιδιά, αναθαρρεί κανείς κι ελπίζει πως θα ζήσει η Ελλάδα μας. Μου θυμίσατε το ποίημα της Αχαϊκού: “Είναι κάποιες ψυχές που θαρρείς έχουν πάρει τ’ αετού τη λεβέντικη χάρη”. Πάντα ψηλά.

  2. Μπράβο βρε παίδια για αυτή την εξόρμηση!!! Παράδειγμα προς μίμηση!!! Όλοι πρέπει να νιώσουμε τι σημαίνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ βλέποντας και ακούγοντας τέτοια παραδείγματα!!!

    • Όπως σίγουρα θα συμφωνούν και οι αδελφοί “εξορμησάκηδες” τα “Μπράβο” απευθύνονται στους κατοίκους του Καστελλόριζου, χάρη στους οποίους και το νησί είναι ακόμη ελληνικό.Και όσο οι ίδιοι συνεχίζουν να κρατούν γερά, με τη χάρη του Θεού θα παραμένει το νησί μας ελληνικότατο τόσο στην καρδιά όσο και στο χάρτη!!

      Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν αφ’ ενός ναι μεν οι αδελφοί μας με την επίσκεψη τους στο νησί αλλά κυρίως οι νησιώτες αδελφοί μας που θυσιάζουν την ενδεχόμενα “άνετη” ζωή τους σε ένα αστικό κέντρο, διότι γνωρίζουν πως αν φύγουν και αυτοί, πολύ ευκολότερα θα έρθουν οι άλλοι…αυτοί που καθημερινά μπαινοβγαίνουν-παραβιάζουν τα σύνορα μας από στεριά, θάλασσα και αέρα.

      Ωστόσο, το τι σημαίνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, ποια η αξία, η σημασία και οι πολλές της απειλές, εμείς εδώ το βλέπουμε, το ζούμε καθημερινά. Το ζούμε και πονούμε…δυστυχώς όμως και όπως πάντα όλοι οι αρμόδιοι κωφεύουν θεωρώντας πως Ελλάδα είναι αν όχι μόνο η βίλα και η αυλή τους, άντε και η Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Δόξα τω Θεώ όμως, Άλλος κρατά και κυβερνά την Ελλάδα! Άλλος είναι ο Κύριος και ο εξουσιαστής της. Μοναδικό γεγονός που μας παρηγορεί και αναθαρρεύει.
      Παρεμπιπτόντως, 29 Μαΐου σήμερα…Άλωση της Πόλης…αλλά όχι και άλωση της Ορθόδοξης ψυχής!!
      ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ