Κωνσταντινούπολη 2007

Γυρίζοντας το χρόνο προς τα πίσω…

Η Χ.Φ.Δ. Αθηνών βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, για δεύτερη φορά, τη Διακαινήσιμο εβδομάδα 10-15 Απριλίου 2007.

Συνποτικά υπενθυμίζουμε: Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε οδικώς από την Αθήνα, χαρίζοντάς μας έτσι την ευκαιρία να έχουμε χρόνο για να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα. Την πρώτη μέρα (10 Απριλίου, Τρίτη της Διακαινησίμου και μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄) φθάσαμε από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου και διανυκτερεύσαμε. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας μας βρήκε να περπατούμε στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα Πόλη. Για το τριήμερο που ακολούθησε στα σοκάκια της Πόλης, στα μνημεία του Ελληνισμού, στις επάλξεις της Ορθοδοξίας, περιγραφές δεν χωρούν. Μόνο αναμνήσεις, συγκίνηση, ευχαριστία, προβληματισμοί… Η εκδρομή, πάντως, ολοκληρώθηκε την Κυριακή του Αγίου Αποστόλου Θωμα (15 Απριλίου), μετά από μία διανυκτέρευση στην ακριτική Ξάνθη.

Παρακάτω παραθέτουμε ελάχιστα μόνο δείγματα των εμπειριών μας. Ελπίζουμε να διεγείρουμε στους τότε εκδρομείς βιώματα αθάνατα…

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

1 απάντηση

  • avatar Μιχαήλ
    • μέλος ΧΦΔ Αθηνών •
    13.11.2010 στις 23:34

    Καλησπέρα παιδιά! Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες από την εκδρομή σας στην Κωνσταντινούπολη! Απ’ότι φαίνεται περάσατε υπέροχα. Ελπίζω να ξαναπραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή με τη ΧΦΔ, για να πάμε και οι νεότεροι. Πάντως μπορώ να πω ότι μέσα σε τρία χρόνια ορισμένοι έχουν αλλάξει πολύ. Παραλίγο και δε θα τους γνώριζα!!!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.