Τα νέα μας από το Μαρκόπουλο…

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου σε ένα εξωκκλήσι στο Μαρκόπουλο, την Αγία Τριάδα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια στιγμιότυπα όπως τα απαθανάτισε ο φακός της φωτογραφικής μηχανής…

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

 • avatar φοιτή3
  • μέλος ΧΦΔ •
  17.03.2014 στις 11:24

  Μοναδική ευκαιρία της Σαρακοστής οι Χαιρετισμοί…
  Μακάρι να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο και οι φοιτήτριες!

 • avatar attikos
  • μέλος ΧΦΔ Αθηνών •
  17.03.2014 στις 19:18

  Ηταν υπέροχα!
  Κατανυκτικά!
  Αλησμόνητη εμπειρία!
  Το εκκλησάκι, η αγία Τριάδα στο Αγγελήσι.
  Δεξιά του δρόμου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, εκεί που βρίσκεται η βρύση και πάνω στο λόφο, είναι χτισμένη η δίδυμη – δίκλιτη εκκλησία. Τα δύο συγκοινωνούντα με τόξα κλίτη του ναού έχουν αμφικλινή στέγη με κεραμίδια. Στο εσωτερικό του ναού (Ιερό Βήμα, βόρεια και νότια πλευρά) σώζονται αξιόλογες τοιχογραφίες ζωγραφισμένες από μεγάλο τεχνίτη αγιογράφο. Στον περίβολο του ναού υπάρχουν ένθετα αρχαία και πρωτοχριστιανικά αρχιτεκτονικά μέλη. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν παλιά μοναστήρι, έως ότου το Διάταγμα του Όθωνα το κατήργησε και τώρα σώζεται μόνο το καθολικό του (δηλαδή ο ναός).

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.