Τους τρεις μεγίστους φωστήρας…

30 Ιανουαρίου… ημέρα εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, ημέρα των γραμμάτων. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τα διαχρονικότερα πρότυπα φιλομάθειας και κατάρτισης προς δόξαν Θεού.

Αυτή τη μέρα, λοιπόν, που η αποχριστιανοποιημένη κοινωνία μας διατηρεί ακόμα ως αργία, εορτάσαμε με κάθε μεγαλοπρέπεια την μνήμη των «μελιρρύτων ποταμών της Σοφίας» στον προς τιμήν τους ναό της πολυτεχνειούπολης. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου Β΄, ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε για να τιμήσει τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες. Ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, ενώ ξεχώριζε η παρουσία αρκετών καθηγητών και κυρίως του πρύτανη του Ε.Μ.Π. κ. Σίμου Σιμόπουλου. Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε το κοινωνικό έργο των Τριών Ιεραρχών τονίζοντας την ανάγκη μίμησής τους στην σημερινή εποχή.

Στη συνέχεια και μετά την καθιερωμένη δεξίωση στο κτήριο διοίκησης του Ε.Μ.Π., πραγματοποιήθηκε συζήτηση-απάντηση αποριών στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου παρουσία του Μακαριωτάτου. Οι ερωτήσεις των φοιτητών επικεντρώθηκαν γύρω από την οικονομική κρίση και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Εκκλησία μέσα στα καινούργια κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώνονται.

Φοιτητής Ε.Κ.Π.Α

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.