Οι βασιλικοί γάμοι

Όπως μια κόρη που είναι εμορφότερη και σοφώτερη και πλουσιώτερη απ’ όλες, πάρει για άντρα της κάποιον φουκαρά, τιποτένιον κι άσχημο, και τον ξεντύσει τα λερωμένα ρούχα και τον ντύσει βασιλική στολή και βάλει στο κεφάλι του την κορόνα και καθήσει μαζί του, και τότε εκείνος ο φτωχός αρχίζει να φοβάται και να λέγει: σ’ εμένα τον καταφρονεμένο και τον φτωχό και τον τιποτένιο δόθηκε τέτοια τομή; Έτσι κι ο Θεός έκανε στον ταλαίπωρο και ταπεινόν άνθρωπο. Του έδωσε να απογευτεί κάποιον άλλον κόσμο, κάποιαν άλλη θροφή γλυκύτατη · του έδειξε δόξα και κάλλη βασιλικά, που δεν λέγουνται με το στόμα, κάλλη ουράνια.

Όσα προέρχουνται από τη θεία χάρη, έχουνε χαρά, έχουνε ειρήνη, έχουνε αγάπη, έχουνε αλήθεια · κι αυτή η αλήθεια βιάζει τον άνθρωπο να ζητά την αλήθεια. Κι όσα είναι της αμαρτίας, είναι ταραγμένα και δεν έχουνε αγάπη και χαρά για τον Θεό.

(του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, σε μεταγραφή Φώτη Κόντογλου)

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Δεν βρέθηκαν σχετικές αναρτήσεις!

1 απάντηση

  • avatar Γεώργιος Κιντσάκης

    Όχι μόνο η αμαρτία δεν έχει αγάπη για το Θεό, αλλά στερείται και κάθε αγάπης για το συνάνθρωπο. Αυτοί που λένε ότι αμαρτάνουν από αγάπη, μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη.

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.