Στην αρχή της νέας χρονιάς

Πανάγαθε Κύριε! Συ που μας χάρισες τόσα έτη ζωής μέχρι σήμερα και μας αξίωσες να εισέλθουμε και πάλι σε νέο έτος, Σε παρακαλούμε, μη λάβεις την αδιαφορία και αμέλεια που δείξαμε μέχρι τώρα. Εάν μας κρίνεις σύμφωνα με τη ραθυμία και αδιαφορία μας, ασφαλώς μας περιμένει η δίκαιη καταδικαστική σου απόφαση.

Αλλά όχι φιλάνθρωπε Κύριε, η αγαθότητά Σου μας παρέχει νέες ευκαιρίες, ώστε εκείνο δεν κάναμε μέχρι σήμερα να το κάνουμε από τώρα και στο εξής. Σε παρακαλούμε, ευλόγησε τις προσπάθειές μας. Ενίσχυσέ την αδύνατη φθέλησή μας. Βοήθησέ μας με όσους τρόπους Συ γνωρίζεις ώστε και κατά το έτος αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας να εξαγοράζουμε τον καιρό και να χρησιμοποιούμε την επίγεια ζωή μας όπως Συ θέλεις και παραγγέλεις. Αξίωσέ μας να παρουσιαστούμε μπροστά Σου κατά την ημέρα της Κρίσεως με κέρδη πνευματικά, τα οποία θα πετύχουμε με τη χάρη Σου και τη βοήθειά σου στην παρούσα ζωή, για να κληρονομήσουμε τότε, Κύριε, τα άφθαρτα αγαθά της αιωνίου Σου βασιλείας. Αμήν.

(Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Παπουτσόπουλου)

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.