Ανοιχτή συζήτηση

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τους φοιτητές με τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης π. Μιχαήλ Σαντοριναίο στην αίθουσα της Αλεξάνδρου Σβώλου 42. Στη συζήτηση θα δοθεί απάντηση σε πολλά ερωτήματα, όπως “ποια είναι η διαφορά ιεραποστολής και προσηλυτισμού;”, “ποια η θέση της Εκκλησίας για τις προγαμιαίες σχέσεις;”, “γιατί η πίστη μας απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης;” και άλλα πολλά…

Σημείωση: Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του ιστοχώρου μας. (αφήστε την ερώτηση ως σχόλιο)

Ανοικτή συζήτηση

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

3 απαντήσεις

 • avatar Αναζητητής
  • μέλος ΧΦΔ Πατρών •
  17.01.2011 στις 16:23

  Ωραία..
  Εύχομαι να πάει καλά..

 • avatar Γεώργιος Φ. Κ.
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  18.01.2011 στις 07:25

  Ερώτηση 1η: Όταν μνημονεύετε “υπέρ των φιλοχρίστων και πιστοτάτων ημών βασιλέων”, τι σκέφτεστε;

  Ερώτηση 2η: Το δόγμα extra Ecclesiam nulla salus έχει εφαρμογή στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Και αν ναι, αυτό σημαίνει πως άνθρωποι σαν τον Pascal δεν αξιώθηκαν της σωτηρίας;

 • avatar Ζαχαρίας

  Μάλλον ότι σκέφτεται και όταν μνημονεύει: υπέρ των “παρακολουθούντων” την ιεράν ημών μυσταγωγίαν ή υπέρ των “ευσεβών” ημών Χριστιανών…. στο ίδιο καζάνι βράζουμε πάνω – κάτω, αδελφέεεε!

  Ωστόσο, συνειρμικά μου’ρθε στο μυαλό η απορία ενός γέροντα. Αναρρωτιόταν, λοιπόν, ο άνθρωπος, γιατί να επιμένουν τόσο οι άνθρωποι να τον ρωτούν για το “αν και πότε θα πάρουμε την Πόλη”, “αν θα επαληθευτούν επακριβώς οι προφητείες επί του ζητήματος” και… ουδέν λόγος για το πώς θα βελτιωθούμε, πώς θα σωθούμε.

  Εύχομαι, λοιπόν, οι ερωτήσεις που θα τεθούν απόψε να είναι ουσίας και προς κοινή ωφέλεια. Ας αξιοποιήσουμε κατά το καλύτερο δυνατό την ευλογία-ανοιχτή συζήτηση με γέροντα, διότι σπανίζουν στο γύρω κόσμο τέτοιου είδους ευκαιρίες.

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.