Διάλεξη στο ΑΠΘ: Άκου την καρδιά σου

Την Τρίτη 27 Απριλίου στις 20.00,
όλος ο φοιτητικός κόσμος της Θεσσαλονίκης
προσκαλούμαστε να παρακολουθήσουμε τη διάλεξη
που θα πραγματοποιηθεί από τον
π. Ανδρέα Κονάνο,
καθηγητή-θεολόγο, με θέμα
“Άκου την καρδιά σου”
στο αμφιθέατρο “Παναγιωτόπουλος”
της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελείται η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών της πόλης μας.

*  *  *

Άκου την καρδιά σου

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

26 απαντήσεις

 • avatar Θεοδόλιχος
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  22.04.2010 στις 14:51

  Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο π. Ανδρέας Κονάνος εκτός από εξαιρετικός κληρικός, θεολόγος και εκπαιδευτικός, είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Μάλιστα, ο Δοτήρ παντός αγαθού Κύριός μας, τον έχει προικίσει με ιδιαίτερο χάρισμα επικοινωνίας, γνωρίζοντας να μιλάει καλά τη γλώσσα των νέων (όπως θα το διαπιστώσουμε άλλωστε). Επίσης, διατηρεί προσωπικό ιστοχώρο στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου καθοδηγεί τα πνευματικά του τέκνα.
  Σίγουρα, από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της χρονιάς, με θέμα το οποίο αγγίζει ευαίσθητα όργανα της ψυχής…
  ΥΓ: http://www.atheataperasmata.com/pandreas/
  (έτσι για ζέσταμα… :-) )

 • avatar Ζείδωρος

  Νομίζω ότι είναι η πιο όμορφη αφίσα που έχουμε κολλήσει τα τελευταία χρόνια. Μπράβο παιδιά.

  • avatar ΚΥΡΙΑΚΟΣ
   • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
   23.04.2010 στις 23:15

   θα συμφωνήσω μαζι σου ζειδωρε!!!!!!!

   • avatar drasitis

    Μα γιατί το λες αυτό Κυριάκο; Πάντως την αναμένουμε με πολύ ανυπομονησία αυτήν την ομιλία… Να πούμε όσους μπορούμε να έρθουν.. Δεν πρέπει να τις χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες!

 • Παράθεση: Διάλεξη π. Ανδρέα Κονάνου, Άκου την καρδιά σου | Ιερός Ναός Ανάληψης

 • avatar Constantina
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  24.04.2010 στις 12:58

  Πολύ καλή η ιδέα να γίνει μια ομιλία στο πανεπιστημιο. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και ο ομιλητής όταν μιλάει νιώθεις ότι απευθύνεται σε εσένα!
  Όσο για την αφίσα, συμφωνώ και εγώ ότι είναι απο τις πιο ωραίες αφισες που έχουμε βάλει ποτε στο πανεπιστήμιο!Μπράβο παιδιά!
  Την Τρίτη μην λείψει κανείς!!!

 • avatar Αντώνιος

  Απλά όποιος δεν πάει θα χάσει!
  Για κάτι τέτοια ευχόμουν να έμενα Θεσ/νικη!
  Όσους αγαπάτε και όσους δεν αγαπάτε πείτε τους το! Θα κάνετε μια καλή πράξη!

 • avatar xristofora

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Αδελφοί

  Να με συγχωρεί η αγάπη σας αλλά πιστεύω ότι η αφίσα που εκδόθηκε δεν εκφράζει ,ότι πιστεύουμε και γενικά διαδίδουμε. Προτιμότερο ήταν να τοποθετούνταν μια εικόνα του Κυρίου παρά ένας νεαρός. δεν την θεωρώ χριστιανική, λυπάμαι. Νομίζω ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος να βγαίνουν αφίσες απλά για να προσελκύονται με τοεικονιζομενο πρόσωπο οι υπόλοιποι φοιτητές. Έτσι δεν ομολογούμε τον Κύριο άρα προσπαθούμε με άλλους τρόπους να πλησιάσουμε φοιτητές και φοιτήτριες στον Κύριο άλλα ουσιαστικά χωρίς αυτόν. Προσπαθουμε να κρύψουμε το Αγιο πρόσωπο του ,πίσω απ’αυτές.

  ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ!!!

  • avatar merkia
   • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
   26.04.2010 στις 22:42

   Άλλη μία διαφωνία στο χώρο της ιστοσελίδας…Ελπίζω να μην πάρει τις διαστάσεις των προηγουμένων.
   Απλά να πω ότι το έργο της δημιουργίας μίας αφίσας είναι ΠΑΑΡΑ πολύ δύσκολο, γιατί θα πρέπει να εκφράζει αυτά που πιστεύουμε χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιεί εικόνες και πρόσωπα αγίων της εκκλησίας, έτσι ώστε να μην τα εκθέσει στη βεβήλωση…
   Τα σχόλια πάντως που ακούστηκαν από την πλειοψηφία των φοιτητών ( “σχετικών” και “μη”) είναι θετικότατα!

  • avatar Ζείδωρος

   Αληθώς Ανέστη, Χριστοφόρα.

   Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αφίσα δεν είναι προφανές ότι προσκαλεί σε ορθόδοξη διάλεξη. Ίσως, όμως, αυτό να αποτελεί και προτέρημα. Η σχεδίασή της είναι άρτια και προσελκύει το βλέμμα του περαστικού. Η καρδιά καθώς και ο προβληματισμένος νέος είναι δύο όμορφα στοιχεία, τα οποία μιλάνε αμέσως στο θεατή και τραβούν την περιέργειά του. Εξάλλου και ο ίδιος ο τίτλος, ο οποίος δόθηκε από τον ομιλητή, τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί. Η χαρά μου θα είναι μεγαλύτερη αύριο, αν εξαιτίας αυτών των στοιχείων γεμίσει η αίθουσα με φοιτητές λιγότερο συνειδητοποιημένους, οι οποίοι “ψάχνονται”, παρά με “χριστιανούς” οι οποίοι αποφασίζουν να πάνε σε άλλη μία ομιλία. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός που αυτή η διάλεξη γίνεται στο Πανεπιστήμιο, στο φυσικό μας χώρο.

   Όσο για την πρότασή σου να χρησιμοποιηθεί στην αφίσα η εικόνα του Κυρίου, μάλλον θα αγνοείς ότι αυτή κολλήθηκε κατά εκατοντάδες αντίτυπα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Θα ήταν ωραίο η εικόνα του Κυρίου μας να σκίζεται, να πετιέται από κάποιους ή και να επικαλύπτεται από άλλες αφίσες; Η πρότασή σου είναι καλή και σωστή, αλλά παραβλέπει την κύρια χρήση της αφίσας. Την ενημέρωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Για μας θα αρκούσε μία ανακοίνωση σε λευκό χαρτί.

  • avatar drasitis

   Θα ήταν ωραία να είχε τον Κύριο, αλλά δυστυχώς οι αφίσες και τα φειγ-βολάν σχίζονται, πατιούνται και δεν είναι σωστό να βλέπεις πεταμένη μια αφίσα που να έχει πάνω τον Χριστό.. Υπό άλλες συνθήκες η παρατήρησή σου θα ήταν πολύ σωστή!!

  • avatar xristofora

   Χριστός ΑΝΕΣΤΗ

   Από τα λεγόμενα σας, καταλαβαίνω αδελφοί ότι έχετε δίκιο. Φαντασθείτε σε τη σημείο έχουμε φτάσει ,να φοβόμαστε να εκθέσουμε την εικόνα του Χριστού μας ,για να μην την βεβηλωσουν. Μεχρι στα άγια των αγίων έχει φτάσει η βαρβαρότητα κάποιων συνάνθρωπων μας. Ο Θεός να μας λυπηθει.Ωστοσο θα μπορούσε να μπει κάτι άλλο στην αφίσα παρά αυτός ο νεαρός που θυμίζει αναρχικό πρωτοπώ.!!!Συγχαρητήρια για το έργο σας!!!Να θυμάστε πάντα τα λόγια του Κύριου μας. Λέγω δε υμίν· πας ος αν ομολογήση εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, και ο υιός του ανθρώπου ομολογήσει εν αυτώ έμπροσθεν των αγγέλων του Θεού·

   ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ!!!

   • avatar Άσωτος
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    27.04.2010 στις 14:55

    Έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή από άποψη αναζήτησης της αλήθειας. Ο κόσμος ψάχνεται! Ψάχνει απεγνωσμένα την Αλήθεια – ‘κι ας μη μας το λέει’! Τα “αλητάκια” της γειτονιάς, οι ναρκομανείς αλλά και κάθε άνθρωπος που για μας τους “χριστιανούληδες” βρίσκεται στο περιθώριο, δεν είναι παρά μία εικόνα του Θεού. Αυτοί οι άνθρωποι, οι “αμαρτωλοί”, όταν γνωρίσουν τον Χριστό, τον ζουν χίλιες φορές περισσότερο από εμάς που είμαστε όλη μέρα μαζί του.
    Γι’ αυτούς γίνεται η ομιλία και όχι για μας. Όχι ότι εμείς τα ξέρουμε, αλλά έχουμε τα εργαλία (προσευχή, εξομολόγηση, κτλ) για να τα μάθουμε.

    Όσο για τον “αναρχικό” νεαρό, είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή. Αν εγώ έβλεπα σε μια αφίσα τον “λεγόμενο” Χριστό-Σωτήρα-κτλ, δεν θα πήγαινα στην ομιλία γιατί θα ήμουν προκατειλημμένος, θα μπορούσα να φανταστώ τι θα ακούσω. Έτσι όμως, με αυτή την αφίσα, θα τολμούσα να πάω…

 • avatar Ζωτικός
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  26.04.2010 στις 21:48

  Χριστός Ανέστη!

  Όποιος “το σκέφτεται” να έρθει στην ομιλία και δεν έχει επαρκή γνώση της ρητορικής ικανότητας του ομιλιτή, μπορεί να πάρει μια καλή γεύση με του εξής 2 τρόπους: είτε ακούγοντας από το ραδιόφωνο ή μέσα από το Internet http://www.atheataperasmata.com ζωντανά την εκπομπή ¨αθέατα περάσματα¨ αύριο το μεσημέρι 1-2μμ στους 91,2 fm, είτε κατεβάζοντας μία παλαιότερη ομιλία του από το http://www.kibotos.net

  Υ.Γ. Αποβλέποντας στην -κατά το δυνατόν- ευρύτερη και καθολικότερη ενημέρωση, αύριο θα κορυφωθεί και η διαφημιστική προσπάθεια με 3 εξορμήσεις. Η μία θα αφορά αφισοκόλληση, η δεύτερη διανομή φειγ-βολάν στη λέσχη και σε περάσματα και η τρίτη διανομή φειγ-βολάν-ανακοινώσεις σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Προτρέπουμε σε όποιον θέλει -οικειοθελώς- να γράφει στον πίνακα του τμήματός του, την αίθουσα και την ώρα της εκδήλωσης ή να το ανακοινώνει μεγαλόφωνα στους συμφοιτητές του.

 • avatar Galini

  Χριστός Ανέστη!

  Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να βρεθώ στη χθεσινή ομιλία. Αλλά λόγω απόστασης (Πάτρα – Θεσσαλονίκη) δεν ήταν εύκολο….
  Θα ήθελα να παρακαλέσω εάν έχει ηχογραφηθεί η ομιλία να μου πείτε που θα μπορούσα να τη βρω.
  Ευχαριστώ!

 • avatar parmenas

  ΧC ανεστη,

  Μηπως εχουμε σχολια απο καποιον που ηταν στην ομιλια?

 • avatar Ζείδωρος

  Εντός της εβδομάδας, θα υπάρξει αναλυτική ανταπόκριση και φωτογραφικό υλικό για την εκδήλωση αναρτημένα ξεχωριστά. Να πω μόνο ότι ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ.

 • avatar Stavros

  Παρ’όλο που δεν γνώριζα καθόλου τον ομιλητή ή τη ρητορική του δεινότητα ήταν καταπληκτικά!!!!!!!!!!!!!! και μου άρεσε που μέσα από παραδείγματα, που έφερναν αρκετές φορές γέλιο, έβγαζε πολύ ουσιαστικά μυνήματα τα οποία τις περισσότερες φορες τα παραβλέπουμε. Το κεντρικό μύνημα ήταν:να μην είμαστε υποκριτές, αλλά αληθινοί, να ακούμε την καρδιά μας

 • avatar Ζωτικός
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  29.04.2010 στις 15:01

  Πώς να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα όσων παραβρέθηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση; Αφενός το εξαιρετικό αμφιθέατρο και η θεαματική προσέλευση, αφετέρου η απλότητα, η αμεσότητα, η αυθεντικότητα, τα συναρπαστικά παραδείγματα, το πηγαίο χιούμορ και η ευφράδεια του ομιλητή, προσέδωσαν μια μεγαλειώδη εικόνα στην εκδήλωση.

  Η ομιλία παρ’ ότι ήταν αδόμητη ως προς το περιεχόμενό της (ουσιαστικά επρόκειτο για σκόρπιες σκέψεις, ασύνδετες μεταξύ τους), ήταν πλούσια σε πνευματικά νοήματα και ξεχωριστή ως προς την ωφέλεια της. Ταυτόχρονα, εξαιτίας της υψηλής αίσθησης χιούμορ που διέθετε ο π. Ανδρέας μεταγγιζόταν στο κοινό μία λεπτή αίσθηση ευφορίας και ευθυμίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδυαζόταν έξοχα «το τερπνόν, μετά του ωφελίμου».

  Συνοψίζοντας, νομίζω, ότι ο π. Ανδρέας ήταν μία εξαιρετική επιλογή ομιλητή που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις υψηλές προσδοκίες των απαιτητικών φοιτητών, που τόσο αθρόα προσήλθαν για να τον ακούσουν. Να δοξάζουμε τον Θεό, που μας αξίωσε να απολαύσουμε αυτή την χαρισματική και σπάνια προσωπικότητα.

  Θα μπορούσε μάλιστα η επιτυχής έκβαση αυτής της εκδήλωσης να σηματοδοτήσει την καθιέρωση και διεύρυνση αυτού του τύπου των εκδηλώσεων καθώς έχουν ανεκτίμητης αξίας θετικές πτυχές. Η αρχή εύχομαι να γίνει τον ερχόμενο φθινόπωρο με την πολυαναμενόμενη ομιλία του πολύ-προικισμένου μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου!

  • avatar Ζείδωρος

   Ζωτικέ, απ’ ό,τι γνωρίζεις ο σεβασμιώτατος δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την πρότασή μας. Ας μη δημιουργούμε προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.

  • avatar KYRIAKOS

   Ζωτικέ έχει ένα δίκιο ο Ζείδωρος!…
   Πάντως εάν πραγματοποιηθεί αυτή η ομιλία νομίζω οτι θα είναι από τις σπουδαιότερες που έχουμε οργανώσει!!
   Γι αυτο τον λόγο,νομίζω,οτι ο μόνος καταλληλος χωρος ειναι η αιθουσα τελετων του Α.Π.Θ!
   Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στα αρκέτα βίντεο με ομιλίες του που έχει στο youtube!!

 • avatar Αναζητητής

  Ο τρόπος που λες κάτι είναι αυτός που κάνει εντύπωση και αγγίζει την ψυχή…Αλλιώς ακόμη κι αν τα λόγια σου είναι τέλεια, αλλά ο τρόπος σου και το ύφος δεν αφήνουν κανένα ίχνος εσωτερικού βιώματος..μάταιος κόπος..
  Και αυτό το λέω γιατί ο π.Ανδρέας Κονάνος είναι απ τους ομιλητές που θα πει την Αλήθεια, θα μιλήσει καθαρά για το τι θέλει ο Θεός από εμάς αλλα με εναν τρόπο πολυ χαριτωμένο μέσα απο παραδείγματα, αληθινες ιστοριες,παραστατικότητα, χιουμορ..
  Το ίδιο νομίζω μπορεί να ειπωθεί και για την αφίσα…
  Γιατι να κρύψουμε την αλήθεια;;Οι περισσότεροι νέοι έτσι δεν κυκλοφορούν;Με τέτοιο ντύσιμο εξωτερικο..μα φυσικά και εσωτερικο..
  Όλοι και όλα τούς λένε να ακούσουν την καρδιά τους,χωρις να υπολογίσουν Θεό..
  Δεν νομίζω οτι υπήρχε κάτι υπερβολικό ή υποκριτικό στην αφίσα…

 • avatar Αντώνιος

  Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο! Να ρωτησω, παίζει μηπως να την βιντεοσκόπησε/ηχογραφησε κανένας να την ανεβάσει πουθενά στο ίντερνετ? ευχαριστώ!

  • avatar Ζείδωρος

   Ναι, η εκδήλωση ηχογραφήθηκε ΚΑΙ βιντεοσκοπήθηκε και θα διατεθεί μέσω του ιστοχώρου της Χ.Φ.Δ. με τον προσφορότερο τρόπο και στον ευθετότερο χρόνο. Αναμείνατε.

 • avatar Stavros

  Πολύ ωραία όλα,αλλά νομίζω πως ήταν λάθος που αφαιρέθηκάν οι απαντήσεις έστω και στις 2-3 αυτές ερωτήσεις. Ειδικά η απάντηση σχετικά με την αγάπη ήταν όλα τα λεφτά και έδειχνε πως είναι όντως κάτι πραγματοποιήσιμο και όχι απλές θεωρίες άφταστες.

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.