Διάλεξη: “Η ακολουθία του γάμου στο Ναό”

Την Πέμπτη 24/2 και ώρα 19.30 στην αίθουσα “Μ. Βασίλειος”, στην Αλ. Σβώλου 42, στον α’ όροφο, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, με θέμα: “Η ακολουθία του γάμου στο Ναό”. Ομιλήτρια θα είναι η θεολόγος κ. Μανωλά Παρασκευή.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

10 απαντήσεις

 • avatar Rodana

  Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο θέμα! Καλή ακρόαση!!!

 • avatar Ωραιοζήλη
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  17.02.2011 στις 12:37

  Χμμ… πολύ ενδιαφέρον το θέμα! Αν θυμάμαι καλά δεν έχει γίνει παρόμοια ομιλία στο παρελθόν. Οπότε ένας ακόμη λόγος να την παρακολουθήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, αφού είναι καλεσμένος όλος ο γυναικείος πληθυσμός!:)
  Συνήθως μένουμε στα εξωτερικά αυτού του σημαντικότατου για τη ζωή μυστηρίου και το ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να το δούμε εκ των έσω αναλυτικότατα πιστεύω θα μας ωφελήσει πραγματικά.
  Εξ’ άλλου και μόνο το όνομα της δ.Μανωλά μας φτάνει για να είμαστε από τώρα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα!

  Υ.Γ. Στην ομιλία θα έχει θέση και η χορωδία μας! Η τελευταία πρόβα την Κυριακή μετά τους κύκλους και η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη!

 • avatar Ουρανός~
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  18.02.2011 στις 15:46

  ..Δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα το θέμα.Η δ.Μανωλά όμως είναι πραγματικά εξαιρετική και φαντάζομαι πως θα το παρακολουθήσουμε,εν τέλη,με ενδιαφέρον.
  Εύχομαι όλες να σας οφελήσει..

  • avatar Galini

   Ίσως δεν σε ενθουσιάζει διότι “κάθε πράγμα, κι αν είναι θέλημα Θεού, στον καιρό του”. Τώρα προέχει η σχολή, αν είναι φοιτητής/τρια.
   Ωστόσο, αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα να δω τι μπορεί τελικά να ειπωθεί. Τι ίσως δεν λαμβάνω σωστά υπόψη μου ή τι φταίει ώστε να ωθούμαι στο να μην πολυενθουσιαζομαι ή και να ψιλοαδιαφορώ.
   Αν και θα προτιμούσα να ειπωθεί και κάτι σχετικό για την πέραν της μισής ώρας του μυστηρίου στο Ναό. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα…

   • avatar Ουρανός~
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    23.02.2011 στις 16:57

    ..Δεν με πολύ ενθουσιάζει γιατί προτιμώ οι διαλέξεις να έχουν ως θέματα πιο πνευματικά (πρδ, πως να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι ή να αναλύουμε ένα συγκεκριμένο θέμα).Τώρα να μου πεις πως και ο γάμος είναι ένα μυστήριο και καλό είναι να γνωρίζουμε τι γίνεται σε όλα τα μυστήρια..σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα(γι’αυτό και είπα πως,εν τέλη,μπορεί να είναι ενδιαφέρον).

    Αυτό που εσύ ελπίζεις,εγώ εύχομαι να το αποφύγουμε.Αμα αρχίσουμε για το τι συμβαίνει μετά το γάμο,θα είμαστε εκτός θέματος..

    • avatar Galini

     Ίσια – ίσια μου φαίνεται από τα πνευματικότερα θέματα των διαλέξεων. Τι είναι ο γάμος; συμβίωση που απαιτεί έμπρακτη υποχώρηση του εγωισμού, κοπή του ιδίου θελήματος, εγκράτεια, πολυτεκνεία συν Θεώ κτλ κτλ. Με λίγα λόγια είναι ένας κοινός αγώνας, μια κοινή προσπάθεια και συμπόρευση για την κατάκτηση της αιωνιότητας.

     Θα είμαστε μεν επι του παρόντος εκτός θέματος εάν θέσουμε τα του μετά του Μυστηρίου αλλά…αν περιμένουμε να τα στοχαστούμε τότε, έως ότου να τα καλλιεργήσουμε…θα’χει βγει το διαζύγιο.

     • avatar Rodana

      Συμφωνώ απολύτως. Είναι θέματα που ναι μεν περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι σπουδές μας δεν περιμένουν βέβαια για πάντα. Είναι καλό να λύνονται οι απορίες τώρα παρά μόλις δημιουργηθούν τα προβλήματα…

 • avatar Ουρανός~
  • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
  24.02.2011 στις 14:09

  ..Ο τίτλος της διάλεξης είναι: ”Η ακολουθία του γάμου στο ναό”.
  Γι’ αυτό και λέω πως με περαιτέρω ερωτήσεις θα βγούμε εκτός θέματος.Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις περί γάμου,δεν νομίζω πως εξέφρασα αντίρρηση..συμφωνώ..αλλά δεν είναι του θέματος(επαναλαμβάνω).

  Κάθε προσωπική ερώτηση,πάνω σε τέτοια θέματα,μπορεί ο καθένας να τα συζητήσει με τον πνευματικό του..

 • avatar Galini

  Τελικά, τι έγινε με την διάλεξη;; καταπληκτική ως προς την απλότητα και φιλικότητα η εισηγήτρια;;
  Λόγω πρακτικών, όμως, δυσκολιών δεν τα κατάφερα να έρθω. Θα μ’ενδιέφερε έτσι, αν θα μπορούσε κάποια να σημειώσει τα βασικά σημεία καθώς και τις απόψεις του ακροατηρίου ως προς αυτά. Ειδάλλως, να ζητήσω την ομιλία από την ίδια την εισηγήτρια.

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.