Λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου 2010

Στις 26 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει ιδιαιτέρως έχοντας τον άγιο πολιούχο της.

Εκδηλώσεις Ιεράς Μητροπόλεως

Οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του πολιούχου μας έχουν ήδη ξεκινήσει και καλούμαστε να συμμετάσχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η “Χριστιανική Φοιτητική Δράση” ως σύνολο θα συμμετάσχει στην λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσης, των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου, που θα λάβει χώρα το πρωί της Δευτέρας, 25ης Οκτωβρίου 2010, στις 11.00.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην οικεία ιστοσελίδα της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης.

Εκδηλώσεις Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον ναΐδριο Αγίου Δημητρίου του οικοτροφείου μας, 25ης Μαρτίου 116 και Πλαταιών. Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7.30 πμ.

Το ίδιο πρωί, στις 11.30, θα τελέσουμε παράκληση στον Άγιο Δημήτριο στο πανηγυρίζον ανακαινισμένο ναΐδριο του εντευκτηρίου μας, Αλ. Σβώλου 42 α’ όροφος.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στις 19.30 θα τελέσουμε πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στο ναΐδριο του εντευκτηρίου μας, Αλ. Σβώλου 42 α’ όροφος. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του προσφάτως ανακαινισμένου ναϊδρίου.

Του εσπερινού θα προηγηθεί αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο ίδιο εντευκτήριο χοροσταντούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

  • avatar Stavros

    Η σημερινή ημέρα ήταν συγκινητική… Μεγάλη ευλογία για όσους βρεθήκαμε εκεί! Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την αυριανή ημέρα… Είθε ο άγιος μας να μας προστατεύει όλους και να πρεσβεύει στον Κύριο για όλη την Ελλάδα μας.

  • avatar Emerentiana

    Χρόνια πολλά στην όμορφη Θεσσαλονίκη! Εύχομαι ο Άγιος Δημήτριος να την προστατεύει πάντοτε! Ευχές από την Κόρινθο που έχει πολιούχό της τον Απόστολο των Εθνών Παύλο! Έχει αφήσει και στις δύο πόλεις τις πνευματικές του υποθήκες ο Απόστολος…!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.