“Άκου την καρδιά σου”

Απόγευμα της 27ης Απριλίου 2010. Εκφράσεις όπως “πρώτα ο Θεός”, “με τη χάρη του Θεού” κ.ά., που ακούγονται καθημερινά, έπαιρναν υπόσταση στη ψυχή μου για πρώτη φορά και περιτριγύριζαν το νου μου, καθώς συλλογιζόμουν το μυστήριο της ‘πρόνοιας’ του Θεού για τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πατρός Ανδρέα Κονάνου.

Έβλεπα απέναντί μου έναν κληρικό, νεαρό στην ηλικία, με το χαμόγελο στα χείλη, με χιούμορ και καλή διάθεση, με αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη προς τους φοιτητές και τη νέα γενιά. Ο λόγος του άμεσος, λιτός και απέριττος, χωρίς αλληλουχία, διότι μας έλεγε εμπειρίες και βιώματά του, αλλά απέραντα κατανοητός και εύληπτος από όλους μας. Καθώς μιλούσε είχα την αίσθηση ότι απευθύνεται σε μένα προσωπικά, μα έμαθα αργότερα ότι αυτό το αισθάνθηκαν όλοι.

Το όνομα “πατήρ Ανδρέας Κονάνος” και το θέμα της ομιλίας “άκου την καρδιά σου” ήταν ένα καλό δέλεαρ για να γεμίσει το τεράστιο αμφιθέατρο της πολυτεχνικής σχολής. Φοιτητές και φοιτήτριες όλων των σχολών, που ήρθαν για να ακούσουν κάτι από το λόγο του Θεού από ενα ονομαστό για την απήχησή του στη νέα γενιά πατέρα της εκκλησίας, έφυγαν ικανοποιημένοι και ριζικά ανανεωμένοι, σίγουροι πλέον για την αγάπη του Θεού και την ατέρμονη θέλησή Του να μας σώσει.

Η καρδιά μας είναι πλέον πυρωμένη από τη φλόγα που άναψε μέσα μας ο πατήρ Ανδρέας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας μετά από αυτή την εμπειρία βιώνουμε διαφορετικά τον Χριστό, την εκκλησία, τον αδελφό μας, τον εαυτό μας, και ακούμε την καρδιά μας να χτυπάει σε άλλους ρυθμούς!

Για τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης
Θ.Ι.

* Η ομιλία ηχογραφημένη διατίθεται εδώ: http://www.xfd.gr/media/ομιλίες/άκου-την-καρδιά-σου-2

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

5 απαντήσεις

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.