Ο Αγιασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (2009)

0
718
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Σε μια σεμνή τελετή, υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών, τελέστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών, συνδιοργανώτρια της τελετής, είχε απευθύνει πολυτρόπως το κάλεσμα στη Φοιτητική Κοινότητα να παραστεί στον Αγιασμό της 10ης Νοεμβρίου.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πλήθος Φοιτητών και Καθηγητών σπεύσαμε να επικαλεστούμε «τὸν δοῦντα ἡμῖν ἐπιστήμην» και να τον παρακαλέσουμε να επιχέει το Άγιο Πνεύμα, ώστε να λαλούμε «ἐν ἀκριβεῖ ἐπιστήμῃ τὰ μεγαλεῖα Του» και να εργαζόμαστε «τὰ ἔργα τοῦ φωτός, ἐν πραΰτητι σοφίας, ἧς οὐδέν πολυτιμότερον».

Εκτός από τον Πρύτανη, Καθηγητή κ. Αναστάσιο Μάνθο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, έδωσαν το παρών πολλοί Καθηγητές, μεταξύ των οποίων η Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, και πάνω από 300 φοιτητές.

Έχοντας λάβει τη χάρη του Θεού για την ευόδωση των επιστημονικών σκοπών του Πανεπιστημίου, ευχόμαστε με τη σειρά μας, η Πηγή της σοφίας και της γνώσης να φωτίζει τα πνεύματά μας, για να εργαζόμαστε την επιστημονική μας κατάρτιση με υπομονή και να καρποφορούμε την αληθινή γνώση με ευγνωμοσύνη, ώστε η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου να τίθεται πάντα στην υπηρεσία Αυτού, που είναι η Αλήθεια.

*  *  *

Μικρό φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση αμέσως παρακάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ