Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στις 13 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 τελέστηκε στο ΠΑΜΑΚ αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Παρ’ ότι η ημέρα τέλεσης συνέπεσε με τα «προεόρτια» της 17 Νοέμβρη και το ΠΑΜΑΚ ζούσε σε ρυθμούς Πολυτεχνείου, πολλοί φοιτητές αγνοώντας τις υποσυνείδητες επιταγές κάποιων προσήλθαν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και με σύνεση και κατάνυξη παρακολούθησαν τα τελούμενα και στη συνέχεια άκουσαν για λίγα λεπτά, ψυχωφελείς συμβουλές για την πνευματική τους στήριξη. Κύριο περιεχόμενο του μικρού αυτού κηρύγματος ήταν ο επαναπροσδιορισμός του προορισμού μας και της αξίας που έχουμε ως ανθρώπινα όντα…

Αμέσως μετά όλοι οι παριστάμενοι καθηγητές και φοιτητές είχαν την ευλογία να αγιαστούν και να πάρουν ως ενθύμιο μια εικονίτσα της Παναγίας. Στη συνέχεια, ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό με τη συνοδεία ενός διάκου και μιας ομάδας φοιτητών, επισκέφτηκε τα γραφεία του πανεπιστημίου, το κυλικείο και τα τραπεζάκια των κομμάτων -ανεξαρτήτως χρώματος- για να αγιάσει όποιον το επιθυμούσε. Το προσωπικό και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό και επιδοκιμασία αυτή την ενέργεια του ιερέως και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έτρεχαν να αγιαστούν και ζητούσαν εικονάκι.

Ευχόμαστε τέτοιου είδους ευκαιρίες, όπως ο αγιασμός να λειτουργούν σαν αφορμές αφύπνισης των συνειδήσεων των φοιτητών και ως αφετηρία για αλλαγή ζωής.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.