Από το προσκύνημα στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου

Την ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης, είχαμε την ευλογία να συμπροσευχηθούμε στην γλυκιά μας Παναγία, την Υπερμάχο Στρατηγό, για το έθνος μας, στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου της Βέροιας.

Το μοναστήρι βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων, με θέα την άγρια ομορφιά των καταπράσινων βουνών που τα χωρίζει ο Αλιάκμονας ποταμός αντανακλώντας το χρώμα τους. Αξιωθήκαμε να μπούμε στη σκήτη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και να αισθανθούμε για λίγο την ευλογία και τον ασκητικό αγώνα των μεγάλων αυτών μορφών του μοναχισμού. Πάνω στα βράχια διακρίναμε και άλλες μικρές σπηλιές, σκήτες άλλων μοναχών. Μικροί καταρράκτες πέφτουν ανάμεσα από τα ασκηταριά των βράχων και ομορφαίνουν εικονικά και ηχητικά το τοπίο του μοναστηριού.

Στο “Καθολικό” της Μονής παρακολουθήσαμε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και προσκυνήσαμε μέρη των τιμίων λειψάνων μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας: όπως του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, την κάρα του Αγ. Κλήμεντος, μέρος από το χέρι του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου. Ο ηγούμενος της Μονής μας μίλησε για τωρινά θαύματα που γίνονται με τη βοήθεια των Αγίων και πήραμε πολύ δύναμη και χάρη.

Το βράδυ επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη γεμάτες ευγνωμοσύνη στον Κύριο που μας χάρισε αυτή τη μέρα αλλά και στην Παναγία μας που άκουσε τις προσευχές μας για την πατρίδα μας. Ευχόμαστε οι Άγιοι Ασκητές να πρεσβεύουν στο Θεό για όλους μας…!!!

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.