Λιτανεία για το “Άξιον Εστί” και για τον Άγιο Δημήτριο

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης το μήνα Οκτώβριο έλαβε μέρος σε δύο λιτανείες. Η πρώτη έλαβε χώρα στις 13 Οκτωβρίου 2012 επί τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από το αγιώνυμο Όρος. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χώρο του Λευκού Πύργου για να υποδεχθεί την εικόνα μαζί με πολλούς ιεράρχες μεταξύ αυτών και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η υποδοχή ήταν μεγαλόπρεπη. Σύντομα η λιτανεία ξεκίνησε με τελικό προορισμό τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου όπου και παρέμεινε η εικόνα για προσκύνηση.

Στις 25 του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου. Αυτή τη φορά τα λείψανα συνόδευε και η εικόνα του “Άξιον Εστί”. Πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος των οδών που πέρασε η πομπή. Τα λείψανα και την εικόνα συνόδευαν ιεράρχες, πλήθος ιερέων, μαθητές, φοιτητές, μέλη πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.

 

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

 • avatar χαρούμενη ψυχή
  • μέλος ΧΦΔ Αθηνών •
  19.11.2012 στις 01:34

  Παρελαύνετε στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου;;;Τέλειο!!

  • avatar Ουρανός~
   • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
   20.11.2012 στις 12:19

   ..Ναι!!Αν θέλει και ο Θεός, παρελαύνουμε κάθε χρόνο!:)
   Μεγάλη ευλογία..ειδικά φέτος που σημμετείχαμε και στην λιτανεία της υποδοχής της εικόνας ”Άξιον Εστί”.

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.