Ξεπερνώντας τα όρια της λογικής μας

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του θεολόγου κ. Ιωάννη Μπεϊνά με θέμα τις «Οριακές καταστάσεις» που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Αρχικά, ο κ. Ιωάννης Μπεϊνάς χωρίς να πλατειάζει και με εύστοχα παραδείγματα βασισμένα σε ομολογουμένως εντυπωσιακές έρευνες, προσπάθησε να μας μεταλαμπαδεύσει το εξής πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό συμπέρασμα: πολλές φορές ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ενώ είναι πλασμένος για να βοηθάει τον καθένα μας ποικιλοτρόπως, σε κρίσιμες καταστάσεις γίνεται «εχθρός» μας. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την ανθρώπινη λογική μάς θέτει πλασματικά όρια στις δυνατότητές μας. Κατ’ αντιστοιχία, τα όρια που θέτουμε οι ίδιοι στον πνευματικό μας αγώνα είναι πολλές φορές παραπλανητικά και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την πρόοδό μας στον τομέα αυτό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε στόχο να υπερβαίνουμε καθημερινά τα πνευματικά μας όρια, πάντα όμως με την ευλογία του πνευματικού μας πατέρα.

Η απλότητα, η σαφήνεια και η ακρίβεια ήταν χαρακτηριστικά της διάλεξης, καθώς αυτή στηριζόταν σε προσωπικά βιώματα του ομιλητή, χωρίς να είναι αναγκαία η επιστημονική και θεολογική κατάρτιση του ακροατηρίου. Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε ερωτήματα που μας προβλημάτιζαν, όπως γιατί στη σημερινή εποχή θέτουμε συχνά χαμηλά τον πνευματικό πήχη. Με τη χάρη του Θεού η ομιλία ολοκληρώθηκε επιτυχώς ωφελώντας μας, καθώς αποκτήσαμε κίνητρα για ‘απεριόριστο’ πνευματικό αγώνα.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.