Εκδρομή στα Καλάβρυτα!

Άλλη μια εξεταστική περίοδος αποτελεί παρελθόν! Ο κόπος και ο φόρτος των ημερών ήταν αρκετός, γι αυτό η Χ.Φ.Δ φρόντισε να μας ξεκουράσει με μια όμορφη ευκαιρία. Το Σάββατο 25-02-2012 βρεθήκαμε στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και το χιονοδρομικό τους κέντρο. Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 950 μ. Προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, αλλά και τα λείψανα πολλών Αγίων της Εκκλησίας μας. Η εικόνα της Παναγίας μας είναι έργο του Αποστόλου Λουκά και πιστεύεται ότι μαζί με το Ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων την εχάρισε ο Απ. Λουκάς στο πνευματικό του τέκνο, τον ηγεμόνα της Αχαΐας Θεόφιλο.

Έπειτα, επισκεφθήκαμε Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων στο οποίο εκτελέστηκε μέρος του δράματος της 13ης Δεκεμβρίου του 1943. Σήμερα, έχει γίνει εκεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Oλοκαυτώματος στο οποίο εκτίθενται πάσης φύσεως υλικό το οποίο μαρτυρεί την ιστορία, την λαογραφία και την παράδοση των Καλαβρύτων και ιδιαίτερα την ιστορία του Ολοκαυτώματος της 13η Δεκεμβρίου του 1943 και των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

 

 

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

2 απαντήσεις

 • avatar Αναζητητής
  • μέλος ΧΦΔ Πατρών •
  4.03.2012 στις 23:44

  Ήταν πραγματικά πάρα πολυ ωραια!
  Η μέρα ήταν ηλιολουστή κ η θερμοκρασία κατάλληλη για να ευχαριστηθούμε όλες..
  Σημειωτέον..είχε πολυ καιρό να βγάλει ήλιο στα Καλαβρυτα!!!

 • avatar pithikaki
  • μέλος ΧΦΔ Πατρών •
  26.09.2012 στις 10:40

  Όλα τα φροντίζει ο Κύριος για να περνάμε εν Χριστώ καλά…
  Το ερώτημα είναι: Εμείς Τον ευχαριστούμε αρκετά;
  Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!!
  Άντε, και σε άλλες ευκαιρίες!!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.