Φωτογραφίες από τον Αγιασμό στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Φωτο: Δημ. Σταύρου

Πρωτοποριακή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με πρωτοβουλία των ορθόδοξων φοιτητικών ομάδων ετελέσθη και φέτος η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, συνοδευόμενος από τον π. Σεραφείμ και τον π. Στυλιανό, τους διακόνους του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Περσεφόνης Πέτρος, μέλος Δ.Ε.Π., παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο το σήμα του Πανεπιστημίου, στο οποίο εικονίζεται ο Αγ. Ανδρέας.

Ο κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχήθηκε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ν’ αποκτήσουν και την κατά Θεόν σοφία, να βιώσουν την πραγματική ελευθερία την οποία χαρίζει ο Κύριος με την εφαρμογή του θελήματος Του, να συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται και να προοδεύουν στην πνευματική ζωή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε να επισκέπτεται τακτικά το Πανεπιστήμιο για να τελεί ακολουθίες στον Πανεπιστημιακό ναό και να συζητεί με τους φοιτητές. Ευχαρίστησε δε θερμά τις πρυτανικές αρχές για τη συνεργασία τους καθώς και το σύνολο των φοιτητών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για τη διάδοση του λόγου του Θεού στο Πανεπιστήμιο.

Στην ίδια κατηγορία:Σχετικά άρθρα:

Καμία απάντηση

Δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Σχολιάστε ως επισκέπτης ή συνδεθείτε.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η χρήση της υπηρεσίας απαντήσεων διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες, τους οποίους αποδέχεστε με την υποβολή κάθε απάντησης.