Περιοδικό “Η Δράση μας” – Απρίλιος 2010

Περιοδικό Η Δράσις μας, Απρίλιος 2010

Η Δράσις μας, έτος ΜΘ', τ. 478, Απρίλιος 2010

Περιεχόμενα
  • Μακάριοι οι μη ιδόντες (ποίημα)
  • Πάσχα ψυχής
  • Άσμα Αναστάσιμο, Ρωμανού του Μελωδού
  • 5 επισημάνσεις και 1 πρόσκληση στο περιβάλλον της διάσκεψης για το περιβάλλον
  • Ψυχές αρχόντισσες
  • Συμπόνιας εμφάνιση
  • Φόβος και ευτυχία (προσέγγιση στο Ψαλτήρι)
  • Δέηση στον Εσταυρωμένο (ποίημα)
  • Περί… ιών
  • Μέγα Σάββατο: Προανάκρουσμα χαράς
  • Στη δίκη των Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα [β']
  • Ο πορθητής του θανάτου, αγίου Πρόκλου
  • Ένα Βασίλειο αναζητεί τον Βασιλιά του
  • 9 παιδιά, 9 βιολιά
  • Αγιάσανε στ’ αλώνια της λευτεριάς
  • “…πορεύου και συ ποίει ομοίως”
  • Πολιτισμός θανάτου, από την ιερότητα στην Ποιότητα της Ζωής
  • Περάστε να δείτε
  • Δέσποινα Μανιάτη (1911-2009)

Μόνιμες στήλες

  • Γράμματα στη Σύνταξη
  • Παρεμβάσεις: Το Ε.Π.Σ.Ε. και οι Ιακωβίνοι
  • Απόψεις & Σκέψεις


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιοδικό επισκεφθείτε: http://www.drasimas.gr/

Στην ίδια κατηγορία:



Σχετικά άρθρα:

10 απαντήσεις

  • avatar Ταξιδιώτης
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    2.04.2010 στις 18:09

    Για ακομη μια φορα εκπληκτικο τοσο το εξωφυλλο οσο και το περιεχομενο.μπραβο

  • avatar Ζείδωρος

    Πανέμορφο τεύχος από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια!

    Θέλω να εκθέσω έναν προβληματισμό. Διάβασα στις “Απόψεις και Σκέψεις” το σχόλιο για την ηρωική φωνή του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης την ανακοίνωση ότι στο επόμενο τεύχος θα υπάρχει ένα μικρό αφιέρωμα στο θέμα της παροχής ιθαγένειας σε μετανάστες. Επειδή αμφότερα τα θέματα είναι εξαιρετικά φλέγοντα, διερωτώμαι· δεν υπάρχει η δυνατότητα τέτοια επίκαιρα θέματα να δημοσιεύονται λιγότερο ετεροχρονισμένα; Τα κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη κυκλοφόρησαν το Δεκέμβρη και το Γενάρη, δηλαδή τουλάχιστον 2,5 μήνες πριν. Επίσης το θέμα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας συζητιέται περισσότερο από 4 μήνες.

    Παρακαλώ την αγαπητή Σύνταξη να φροντίζει για την εγκαιρότερη ενημέρωσή μας πάνω σε παρόμοια καυτά ιδεολογικά ζητήματα της επικαιρότητας. Ευχαριστώ.

    • avatar friedlich

      Οι περισσότεροι κατανοούμε ότι ένα περιοδικό πρέπει να προλάβει να συγκεντρώσει εγκαίρως την ύλη του, ώστε να τυπωθεί, να διανεμηθεί και να είναι γύρω από την πρώτη του μηνός διαθέσιμο στον αναγνώστη.

      Ο προβληματισμός του Ζείδωρου πάντως παραμένει και δικός μου.

      • avatar Ζείδωρος

        Υπάρχουν άλλα περιοδικά με τους ίδιους περιορισμούς, τα οποία τα καταφέρνουν καλύτερα στην κάλυψη της επικαιρότητας. Περιθώρια βελτίωσης έχουμε, δόξα τω Θεώ.

  • avatar Ζωτικός

    Νομίζω ότι και το τεύχος του Απριλίου ακολούθησε την ανυψωτική και αναβαθμιστική πορεία των τελευταίων τριών τευχών και κράτησε την εικόνα του σε υψηλό κι ελκυστικό επίπεδο.

    Διατηρώντας ένα ανανεωτικό πλην όμως συντηρητικό προφίλ (μου θύμισε αρκετά το τεύχος του Φεβρουαρίου) και χωρίς τις εξωραϊστικές καινοτομίες του τεύχους του Μαρτίου κερδίζει κατά τη γνώμη μου στο αισθητικό κομμάτι ένα θετικό πρόσημο.

    Το περιεχόμενό του με ικανοποίησε, χωρίς όμως να με εντυπωσιάσει. Τα άρθρα που θεωρώ ότι δεν πρέπει να παραλείψει να τα διαβάσει κανείς είναι τα εξής: “Αγιάσανε στ’ αλώνια της λευτεριάς”, “Πολιτισμός θανάτου”, “Φόβος κι ευτυχία”.

  • avatar nektaria
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    18.04.2010 στις 17:54

    Συγχαρητήρια στους υπευθυνους που για ακόμη μια φορά φρόντισαν το περιοδικό μας να ανταποκρίθεί στις προσδοκίες που μας άφησαν τα προηγούμενα τεύχη!
    Το εσωτερικό του έχει ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, αλλά θα συμφωνήσω με το Ζείδωρο ότι θα θέλαμε να μας ενημερώνετε για τα ιδεολογικά ζητήματα της εποχής!

  • avatar merkia
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    18.04.2010 στις 22:39

    Συμφωνώ με όλα τα προηγοπυμενα σχόλια και προσθέτω: το αίτημα να “διαφημίζεται” η ιστοσελίδα της Χ.Φ.Δ. μέσα από το περιοδικό ακόμα να ικανοποιηθεί… Εκτός κι αν δεν κρίνεται σκόπιμο.
    Νομίζω όμως ότι θα ήταν πολύ λειτουργικό, καθώς από όσους παίρνουν το περιοδικό δεν είναι όλοι μέλη της Δράσης κι επομένως δε γνωρίζουν την ύπαρξη της ιστοσελίδας.

  • avatar ipomoni

    Μου άρεσε πολύ το τεύχος του Απριλίου και νομιζω πως του Μαΐου θα είναι ακόμα καλύτερο. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω το θεό και τη σύνταξη για τη κυκλοφόρηση της δρἀσης που επιτυγχάνει τὀσα στην ψυχή μας.

  • avatar " site"seeing

    Στο τεύχος Μαΐου διαφημίζεται υπέροχα το site μας! Και παίρνοντας αφορμή από αυτό, θα ήθελα να πω ότι η σύνταξη του περιοδικού, όχι μόνο είναι πολύ ανοιχτή στις προτάσεις μας αλλά ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Μ’αυτόν τον τρόπο προωθείται ένα φοιτητικό περιοδικό!…

  • avatar Constantina
    • μέλος ΧΦΔ Θεσ/νίκης •
    24.04.2010 στις 13:01

    Το τεύχος αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο!Έχει πολύ ενδιαφέροντα θέματα, βγαλμένα απο την καθημερινότητά μας!
    Η Δράσις μας έχει εξελιχθεί προς το καλυτερο τον τελευταίο καιρό και γι αυτό ευχαριστούμε τους υπεύθυνους για τον κόπο και τις ιδέες τους!

Αφήστε μια νέα απάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να αφήσετε μια απάντηση.