Λίγα λόγια για τη “Δράση”

Αγαπητέ επισκέπτη,

Η «Χριστιανική Φοιτητική Δράση» αποτελεί το φοιτητικό τομέα του Ορθοδόξου Συλλόγου «ο Μέγας Βασίλειος» που επί δεκαετίες δραστηριοποιείται ιεραποστολικά ανά την Ελλάδα και εκτός αυτής μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και πάντοτε με την ευλογία των εκασταχού Μητροπολιτών. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Χ.Φ.Δ. είμαστε μια οικογένεια. Τα μέλη μας, όλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί φοιτητές από όλες τις σχολές, διακρινόμαστε από κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Μας συνδέει ο πόθος για γνήσια βίωση της αγιοπνευματοκίνητης ορθόδοξης πατερικής παράδοσης, η ηλικία, η φοιτητική ιδιότητα, η δίψα για δράση και ζωή. Θέλουμε να γνωρίσουμε το Χριστό, χωρίς φόβο και πάθος, να απαλλαγούμε από τα ελαττώματά μας, να ζήσουμε την ορθόδοξη ψυχοθεραπεία και να φτάσουμε την ανώτερη, γνησιότερη και απολαυστικότερη ευτυχία. Ποια είναι αυτή; Η ένωσή μας με το Θεό.

Κάποιοι από μας έχουν περισσότερες θεολογικές γνώσεις και άλλοι λιγότερες. Αυτό, όμως, που μετράει για το Χριστό δεν είναι η θεωρητική κατάρτιση, αλλά κυρίως η καλή διάθεση και η άδολη αναζήτηση της αλήθειας. Κι αυτό γιατί ο Χριστός δεν ανακαλύπτεται μέσα από φιλοσοφικούς στοχασμούς και λογικά επιχειρήματα, αλλά μέσα από την κάθαρση της ψυχής από τα πάθη. Και αποκαλύπτεται στις ταπεινές καρδιές, στους καλοπροαίρετους.

Επειδή, λοιπόν, ευελπιστούμε και για την δική σου καλή προαίρεση, σου απευθύνουμε ανοιχτά την πρόσκληση να συμπορευθείς μαζί μας σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ζωής. Και να είσαι σίγουρος ότι ο Χριστός, που είναι η μόνη οδός και η μόνη αλήθεια που οδηγεί στην μόνη πραγματική ζωή, θα σου ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου. Μακριά από τις μοδάτες παρωπίδες του εγωκεντρισμού και της ματαιοδοξίας του ασφυκτικού εγκλωβισμού στην όζουσα σαρκολατρία και την αδιέξοδη βερμπολογική πολιτική υποσχεσιολογίας, θα αντιληφθείς πως η λογική του Χριστού έγκειται στη θυσία του εγώ και πως η προσωπική ευτυχία προκύπτει από την προσφορά του εαυτού μας στο Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Ο άνθρωπος που θέλει να εφαρμόσει αυτά που λέει ο Χριστός έχει πολλά και απίστευτα να ανακαλύψει σ’ αυτό το δρόμο. Και για σένα, που θες να τον βαδίσεις, η «Χριστιανική Φοιτητική Δράση», σαν μια ζεστή αγκαλιά, θα σταθεί στο πλευρό σου για να προχωρήσουμε μαζί. Ο Χριστός μας χτυπάει καθημερινά την πόρτα. Σε μας απομένει να του ανοίξουμε.

Σε περιμένουμε, λοιπόν!