Λίγα λόγια για τη Χ.Φ.Δ. Αθηνών

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών, φοιτητικός τομέας του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσης «Ο Μέγας Βασίλειος», έχει το εντευκτήριό της στο κτήριο του συλλόγου, στην οδό Μαυρομιχάλη 32 στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Για να επικοινωνήσετε με τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

e-mail επικοινωνίας: xfdath@xfd.gr

– Τηλέφωνα υπευθύνων: 2107700170, 6977548857 (κ. Εμμανουήλ Σταθούλιας) και 2106449659, 6974180840 (δ. Γαβαλά)

– δια… ζώσης, σε κάποια εκδήλωσή μας!!!

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τη ζωή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, ρίχνοντας μια ματιά στις πληροφορίες αλλά και στις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου!

Η Χ.Φ.Δ. Αθηνών οργανώνει:

ΚΟΙΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: κοινοί Εκκλησιασμοί στο Παρεκκλήσιο του «Μεγάλου Βασιλείου», στο κτήριο του ομώνυμου συλλόγου, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Ακολουθεί πρωινό κέρασμα στο εντευκτήριό μας και αδελφική συναναστροφή! Επίσης, εκκλησιασμοί  στον ιερό ναό της Πολυτεχνειούπολης, ακολουθίες Χαιρετισμών σε ιστορικά εκκλησάκια στην Πλάκα.

ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ: το κέντρο αναφοράς στη ζωή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. Οι κύκλοι μας γίνονται:

  • για φοιτήτριες: Κυριακή 6.00 μ.μ. στο κτήριο του «Μεγάλου Βασιλείου» – Κυριακή 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Γ.Ε.Χ.Α. Αμαρουσίου (Αγίων Αναργύρων 9, Μαρούσι). Μπορείς να παρακολουθήσεις όποιον από τους δυο κύκλους σε εξυπηρετεί καλύτερα!
  • για φοιτητές: Κυριακή 8.00 μ.μ. στον 4ο όροφο του κτηρίου του «Μεγάλου Βασιλείου». Πραγματοποιούνται τρεις κύκλοι, χωρισμένοι κατά έτη σπουδών… Κυκλάρχες: κ. Χρήστος Χρυσανθόπουλος (για φοιτητές 1ου έτους), κ. Αθανάσιος Φραγκόπουλος, θεολόγος-φιλόλογος (για φοιτητές 2ου και 3ου έτους), αρχιμ. π. Μάρκος Τζανακάκης, θεολόγος (για φοιτητές 4ου έτους και άνω)

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ με πνευματική θεματολογία. Οργανώνονται τακτικά μέσα στο χρόνο στις ίδιες ώρες: για τους φοιτητές, Τρίτη 8.00 μ.μ. στο «Μέγα Βασίλειο» και για τις φοιτήτριες Πέμπτη 7.15 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Οι διαλέξεις και τα θέματα ανακοινώνονται πρώτα στην ιστοσελίδα μας.

ΕΟΡΤΕΣ για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών της Χ.Φ.Δ. κάθε χρόνο, εορτές Χριστουγέννων, εθνικές εορτές, επετειακές εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών: με παλμό, παρρησία και ξεχωριστές συγκινήσεις κάθε φορά, δίνουμε παρουσία Χριστού και ένα μήνυμα ελπίδας στους συμφοιτητές μας, που τόσο έχουν κουραστεί από τα φλύαρα και κενά καλέσματα του κόσμου.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ σε Νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές… μικρές και ταπεινές απόπειρες των μελών μας να φέρουμε λίγη χαρά και ελπίδα στους πονεμένους συνανθρώπους μας…

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τα τελευταία χρόνια, μέλη της Χ.Φ.Δ. Αθηνών επισκέφθηκαν το ιεραποστολικό κλιμάκιο στο Κονγκό και συνεχίζουν ακόμα να επισκέπτονται το αντίστοιχο στη Βόρειο Ήπειρο.

ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Στο φοιτητικό οικοτροφείο «Ο Μέγας Βασίλειος» (Καρτάλη 7), εγκαινιάστηκε το νέο εντευκτήριο των φοιτητών. Τόπος ξεκούρασης, επικοινωνίας, ανακωχής από την χαοτική ζωή της πρωτεύουσας. Οργανώνονται και προανακοινώνονται θεματικές βραδιές, που ακολουθούν μια αφοσίωση σε ποικίλα επιτραπέζια παιχνίδια…

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Γνωριμία με τη γαλάζια Πατρίδα μας και προσκυνηματικούς προορισμούς του εξωτερικού! Τα τελευταία χρόνια επισκεφθήκαμε Νάξο, Πάρο, Κεφαλλονιά, Πάτμο, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, Θράκη, Άνδρο, Τήνο, Σύρο, Ζαγοροχώρια, Κέρκυρα…

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: Ό,τι και να γράψει κανείς για το Αθαμάνιο Άρτης είναι λίγο! Δεν είναι τόπος, είναι τρόπος ζωής… 15 μέρες κάθε καλοκαίρι στα πανύψηλα Τζουμέρκα, πιο κοντά στα πνευματικά μας αδέλφια, πιο κοντά στο Θεό!

Σημείωση: όλες οι εκδηλώσεις μας ανακοινώνονται αρκετές ημέρες νωρίτερα στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου μας!!!