Βίντεο από την Εορτή Λήξης: Απολογισμός φοιτητών

9
689
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον απολογισμό των φοιτητών της Χ.Φ.Δ. Αθηνών για το 2010-2011, μαζί με μικρή αναφορά στις κατασκηνώσεις. Το βίντεο προβλήθηκε στην Εορτή Λήξης των εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης της Αθήνας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, στις 29 Μαΐου 2011 στην αίθουσα Γ.Ε.Χ.Α. Αμπελοκήπων.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το βίντεο με τον απολογισμό των φοιτητών ήταν καλύτερο σε σχέση με το βίντεο του απολογισμού των κοριτσιών που ήταν ΑΠΑΙΣΙΟ!!! Και πάλι όμως μου φάνηκε πως ήταν κάπως πρόχειρα φτιαγμένο! Δηλαδή θα μου άρεσε αν υπήρχαν περισσότερα βίντεο και όχι μόνο εικόνες από τις ευκαιρίες! Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχαν και φωτογραφίες από ευκαιρίες των κοριτσιών και κάποια σημεία του βίντεο συνέπιπταν με το βίντεο των κοριτσιών και το έκανε λίγο κουραστικό!!! Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο για την φετινή λήξη ότι θα ήταν μετρημένη και σεμνή αν τα βίντεο έδειχναν λιγότερα και ουσιαστικότερα από τις δραστηριότητες της Χ.Φ.Δ.από τη χρονιά που πέρασε! Για να γίνω πιο σαφής καλό θα ήταν,με συνεννόηση των υπευθύνων,να φτιαχτεί και να προβληθεί από κοινού ένα βίντεο με φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις δραστηριότητες και ευκαιρίες των φοιτητών και φοιτητριών!!! Έτσι και λιγότερο θα διαρκούσε και πιο ενδιαφέρον θα είχε και δεν θα ήταν κουραστικό!!!

    • Με συγχωρείτε για την εισπήδηση, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο, μου δημιουργήθηκαν κάποιες σκέψεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστές ή αν έχουν εφαρμογή στην υπό εξέταση περίπτωση, γι’ αυτό θα τις αναφέρω απλά ως σκόρπιες σκέψεις.

      Οι υπεύθυνοι της γιορτής, οι οποίοι πάντοτε εργάζονται εθελοντικά, συνθέτουν την προβολή με το υλικό που ΥΠΑΡΧΕΙ. Αν δεν υπάρχει επαρκές ή αξιόλογο υλικό, τότε δε φταίνε μόνο αυτοί, αλλά όλοι εμείς που δε φροντίσαμε να υπάρξει.

      Επί πλέον, αν κρίνουμε ότι ένα βίντεο είναι πρόχειρο από τεχνικής άποψης, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε να φτιάχνουμε εμείς επαγγελματικά βίντεο και να αναλάβουμε τη δημιουργία τους.

      Μια ωραία παροιμία λέει: “Εκείνος που δεν έκανε τίποτα κατηγορεί τους άλλους, επειδή δεν τα έκαναν όλα”.

      Αυτά τα ολίγα και να με συγχωρείτε.

      • Λοιπόν όσον αφορά την πρώτη σου σκέψη Γεώργιε πιστεύω ότι υλικό σίγουρα υπάρχει, αλλά μπορεί να μην υπήρχε χρόνος ή για όποιονδήποτε λόγο,για να γίνει η ανάλογη δουλειά και επεξεργασία!!! Επίσης δεν ανέφερα τίποτα για την τεχνική του βίντεο γιατί άλλωστε δεν γνωρίζω από αυτά! Απλά είπα ότι είναι πρόχειρο ως προς το περιεχόμενο,γιατί έβλεπα μόνο εικόνες και όχι κάτι πιο ζωντανό!!! Απλά ανέφερα την αποψή μου ως θεατής που έχει γνώμη και την εκφράζει και όχι σαν υπεύθυνος!!!

        • Είμαι απερίφραστα υπέρμαχος του να εκφράζουμε τη γνώμη μας, ώστε να γνωρίζουμε τις ελλείψεις μας και να βελτιωνόμαστε. Αλλά αυτό το “ΑΠΑΙΣΙΟ” μού φάνηκε πολύ αφοριστικό. Να με συγχωρείς.

    • Μία ακόμη μικρή παρέμβαση: οιφωτογραφίες από το Β κλάδο που αναφέρεις προέρχονταν από τις εξορμήσης στα πανεπιστήμια, που ως γνωστόν είναι κοινές ευκαιρίες, καθώς και από την κατασκήνωση στο Αθαμάνιο όπου επίσης ως γνωστόν υπάρχει και περίοδος για τις φοιτήτριες.
      Επίσης, για όσους συμμετείχαν στις ευκαιρίες της ΧΦΔ για τη χρονιά που πέρασε, το Video με την ανασκόπηση τους, κάθε άλλο παρά κουραστικό είναι. Αντιθέτως είναι μια ευκαρία να ξαναθυμηθούμε στιγμές ιερές και εμπειρίες ανεπανάληπτες!Να ευχαριστήσουμε τον Κύριο που μας τις χάρισε και να ανανεώσουμε αποφάσεις στον αγώνα μας. Αυτό κάνει μετρημένη και σεμνή μία γιορτή. Το να δοξολογείς το Θεό για όλες τις ευκαιρίες που σου δώρησε χωρίς μεγαλοστομίες και κομπασμό. Και αυτό το πέτυχαν όλες οι προβολές.
      Η αλήθεια είναι πως το μη εξειδικευμένο μάτι μου δεν εντόπισε κάποια τεχνική προχειρότητα, ίσως κάποιος πιο είδικός να έχει αντίθετη άποψη. Αλλά η ουσία, κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν παρούσα.

  2. Εμένα πάλι μου άρεσαν πολύ και τα 2 βίντεο!!! Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ένα κοινό βίντεο αφού οι περισσότερες ευκαιρίες μας είναι χωριστές!Και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε συγκρίσεις για το ποιός φτιάχνει το καλύτερο βίντεο… Αυτό που έχει σημασία και που έκανε τα βίντεο ξεχωριστά και ωραία,είναι ότι έχουν μέσα τις εμπειρίες μας!… Ευχαριστούμε πολύ! Και του χρόνου ακόμα καλύτερη η γιορτή μας!

  3. Να ρωτήσω Matrona! Τι έμπειρίες έδειξε το βίντεο των κοριτσιών;;; Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι απο τις 20 εικόνες που είχε στο βίντεο οι 15 έδειχναν αγιογραφίες και εικόνες από καμπαναριά (που μεταξύ μας τέτοιες εικόνες βρίσκονται εύκολα από το ιντερνετ) και 5 εικόνες από τις ευκαιρίες με ένα κακοτραβηγμένο βίντεο (που μάλλον τραβήχτηκε από κινητό)! Πως μπορεί να γίνει ένα κοινό βίντεο;Με καλή θέληση και συννενοηση ΟΛΑ μπορούν να γινουν!!!! Τελοσπάντων! Δεν το συνεχίζω γιατί ξεφεύγει πολύ η συζήτηση!!!

  4. Μου επιτρέπετε να απαντήσω;…Το video των κοριτσιών που προβλήθηκε ήταν ένα κομμάτι του video που είχε παρουσιαστεί στο τελευταίο γεύμα μας (πριν τη λήξη)στο οικοτροφείο. Επομένως, τις εμπειρίες μας τις είχαμε ήδη αναβιώσει και δεν αναμέναμε τη λήξη για να γίνει αυτό (που όμως, τελικά, έγινε κι εκεί!). Επιπλέον, δε νομίζω πως περιμένουμε ένα video για να πιστέψουμε πως περάσαμε αξέχαστα αυτήν την χρονιά!
    Σε ότι αφορά τώρα τις φωτογραφίες, πρέπει να πούμε πως είχε ζητηθεί από εμάς να προσφέρουμε στις υπευθύνους του video ό,τι υλικό είχαμε. Αυτά λοιπόν, που εμείς οι ίδιες δώσαμε (ή δεν δώσαμε!), αυτά προβλήθηκαν.
    Πέρα όμως, από όλα αυτά, μήπως πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός πως πίσω από αυτό το πείσμα μας να φανούμε σε φωτογραφίες και video μπορεί να μας οδηγεί σιγά-σιγά και σε ένα κοσμικό φρόνημα; Τι νόημα έχει και να μη δούμε τον εαυτό μας μέσα σ΄όλα αυτά; Αλλάζουν οι εμπειρίες, οι στιγμές που ζήσαμε; Σίγουρα χαιρόμαστε όταν ξανά ζούμε όλες αυτές τις στιγμές, αλά ας μην αποτελεί αυτό τον λόγο για τον οποίο πηγαίνουμε στις ευκαιρίες μας αυτές..
    Και κάτι ακόμα! Για όσους δεν το ξέρουν έχει ήδη γίνει μια προσπάθεια βελτίωσης κάποιων πραγμάτων. Όμως αυτό θέλει και το χρόνο του.
    Αυτά είχα να πω..Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά κάποια πράγματα ήταν καλό να υπωθούν!
    Καλή εξεταστική! Ο Θεός μαζί μας!

  5. Συμμεριζόμαστε ως συν-Δρασίτες/-ίτισσες τους προβληματισμούς σας, αλλά σας παρακαλούμε για πολλοστή φορά να αντιληφθείτε τον σκοπό της υπηρεσίας υποβολής απαντήσεων στον ιστοχώρο και να περιορίζεστε σε όσο το δυνατόν κοντινότερες στο θέμα της εκάστοτε ανάρτησης απαντήσεις. Αναφερόμαστε γενικώς, για τη συζήτηση σε αυτή και σε κάθε άλλη ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ