- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Έγραψαν για τον ιστοχώρο μας…

Μη μου πεις “δεν χρησιμοποιώ το διαδίκτυο”. Δύσκολα θα σε πιστέψω. Άλλωστε, για κάθε φοιτητή δεν είναι πια — δυστυχώς ή ευτυχώς — θέμα επιλογής η χρήση του. Είναι κάτι το επιβεβλημένο, υποχρεωτικό – απαραίτητο, κομμάτι της ζωής μας αν προτιμάς. Τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Άρα λοιπόν, δεν μπορεί, κι εσύ με κάποιο τρόπο έχεις πρόσβαση, αθέλητα ή μη. Και ζεις μαζί με τον – καλό σου φίλο πλέον – φυλλομετρητή (browser) σου την αγωνία — “θα προλάβω;” —την παράδοση της εργασίας, τον προβληματισμό για τη δήλωση μαθημάτων, τη χαρά για το μάθημα που πέρασες, την ξεκούραση και την ψυχαγωγία που σου προσφέρουν οι αμέτρητες εφαρμογές του.

Αρκούν αυτά; Μη βιάζεσαι ν’ απαντήσεις καταφατικά.

Όχι, δεν αρκούν. Καθημερινά βρίσκεσαι ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Δεν είδα κάτι να λες για επικοινωνία. “Δίκιο έχεις, το ξέχασα. Έχω και messengers και κάνα-δυο προσωπικά blogs και άλλα. Και επικοινωνώ με φίλους, γνωστούς και άγνωστους έτσι”.

Ωραία. Άκου ή καλύτερα δες και τη δική μου πρόταση. Ή μάλλον, την πρόταση πολλών περισσοτέρων. Φέτος, από το Σεπτέμβρη έως το Μάιο, σε όλο το ακαδημαϊκό έτος δηλαδή, 42.881 αδελφοί μας, από διάφορα κράτη διαμονής, επέλεξαν να επισκεφθούν το δικό ΜΑΣ χώρο. Ένα χώρο γεμάτο ΔΡΑΣΗ. Διαδικτυακό χώρο εννοώ. Τον επισκέφθηκαν 114.642 φορές συνολικά, με τους περισσότερους να τον ανακαλύπτουν όχι τυχαία, αλλά μετά από αναζήτηση. “Ξόδεψαν”, για να διαβάσουν τις σελίδες του, παραπάνω από 331.697 “κλικ”.

Χώρες προέλευσής τους; Ξεχωρίζουν στην πρώτη δεκάδα, μετά από Ελλάδα και Κύπρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ναι, η Δράση είναι και εκεί! Χάρη στον πρόσφατα ανανεωμένο διαδικτυακό της τόπο. Μια προσπάθεια φοιτητών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης από όλη την Ελλάδα, να διαδώσουν μέσα από τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας το μήνυμα του Χριστού, αλλά και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους ίδιων ιδανικών και στόχων.

Οτιδήποτε πνευματικό–κοινωνικό–νεανικό μας απασχολεί, υπάρχει ο δικός μας χώρος όπου θα βρούμε απαντήσεις, απόψεις και, το πιο σημαντικό, θα θέσουμε νέους προβληματισμούς. Και όχι μόνο αυτά… εκεί θα βρεις ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις μας, ανταποκρίσεις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, θα μάθεις για τις εκδόσεις μας και…, εντάξει, δεν έχει νόημα να τα πω όλα εδώ. Καλύτερα να τα δεις “ιδίοις όμμασιν”.

“Λοιπόν;”, ρωτάς. Λοιπόν… μην το σκέφτεσαι. Μέσα στα χιλιάδες καθημερινά “κλικ”, άσε λίγες στιγμές ελεύθερες και πληκτρολόγησε αυτό. Οκτώ γράμμα και δύο τελείες: www.xfd.gr [1].

Σου το συνιστούν 42.881 φίλοι.

Ας είσαι εσύ ο υπεύθυνος για την αλλαγή του τελευταίου ψηφίου από “1” σε “2”!

Φιλικά,

Math-ητής, Φοιτητής Μαθηματικών Αθηνών

Σημείωση

Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2009 – 18 Μαΐου 2010 και αναλυτικά έχουν ως εξής:
114.642 Visits
491.390 Pageviews
331.697 Unique Views
42.881 Absolute unique visitors

Περιοδικό “Η Δράση μας” [2], Οκτώβριος 2010 [3]