Ανοιχτή Συζήτηση

5
566
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 6 Μαίου στις 20.00, για τις φοιτήτριες, θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συζήτηση με τον σ. π. Γρηγόριο Χαραλαμπίδη, στην αίθουσα της Αλ. Σβώλου 42. Τα θέματα που θα συζητηθούν όπως: “Κάυση των νεκρών”, “Τις 40 μέρες μετά το Πάσχα δίνεται χάρη στους νεκρούς της Κολάσεως;”, “Παράδοση Ορθοδόξου πίστεως” είναι λίγες από τις ερωτήσεις που έχουν δωθεί από τις φοιτήτριες, αλλά θα μπορούν κατά τη διάρκεια να κατατεθούν και νέα ερωτήματα.

Ανοικτή συζήτηση Μάιος 2010

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά σήμερα που είναι του αγίου Χριστοφόρου! Μπορείτε να αφιερώσετε κάτι στον άγιο που όπως γράφει το συναξάρι ήταν κυνόμορφος;
    Αν αληθεύει, κατά πάσα πιθανότητα ο άγιος ανήκε σε μια ανθρωποειδή φυλή, που στην ουσία ήταν ανθρωποφάγα. Μπορεί δε, να ήταν ένας εκ των νεφελίμ, των εκτρωμάτων της ανομίας που τρέφονταν με ανθρώπινη σάρκα και αίμα.
    Αν είναι όντως έτσι, τότε, πρέπει να του αποδοθούν πολλές τιμές και δόξες, καθώς μπόρεσε να μεταστραφεί και να πιστέψει στο Χριστό!

  2. Ήταν, αν δεν κάνω λάθος ληστής, ή τελοσπάντων αυτό που θα ονομάζαμε σήμερα
    «αγριάνθρωπος». Δεν μπορούμε να πούμε ότι ανήκε σε «μια ανθρωποειδή φυλή» γιατί αυτό δηλώνει ότι
    δεν ήταν άνθρωπος αλλά κάτι σαν τέρας. Μυθικά τέρατα ασφαλώς και δεν υπήρξαν
    ποτέ,αλλά επιπλέον ο άγιος αν δεν ήταν άνθρωπος δεν θα μπορούσε να σωθεί,
    δεν θα είχε ψυχή,θα ήταν ζώο(;ανθρωποφάγο;)ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ.Επιπλέον, τί εννοείς
    όταν λες; «των εκτρωμάτων της ανομίας που τρέφονταν με ανθρώπινη σάρκα και αίμα.»=νεφελίμ; Μήπως απότοκο κάποιων θεών π.χ Δίας-Ήρα; Οι
    νεφελίμ πού αναφέρονται ως υπάρξεις; Σε περίπτωση(και ξαναλέω σε
    περίπτωση,να μην παρεξηγηθώ) που το σχόλιο ήταν ειρωνικό κατά του αγίου
    νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά…ο καθένας ας πορευτεί σύμφωνα με τη
    συνείδησή του.

  3. Σχετικά μέ τόν Αγιο Χριστοφόρο θά ηθελα νά σημειώσω κάτι πού παρατηρουμε στήν αγιογράφηση πολλων ἐκκλησιων π.χ. στίς Μηλιές στό Πήλιο κ.λ.π. Αγιογραφειται ο Αγιος Χριστοφόρος μέ τήν κυνόμορφη μορφή δίλπα στήν πανέμορφη και πάνσοφη Αγία Αἰκατερίνη. Τα ἐξωτερικά στοιχεῖα τοῦ σώματος δέν έχουν σχέση μέ τό μεγαλειο της Αγιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ