Θεία Λειτουργία και χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής

1
531
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Κυριακή 19/12 οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης θα έχουν συνεκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής. Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα παρουσιάσουν μία χριστουγεννιάτικη γιορτή για το εκκλησίασμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαίρετε,
    σήμερα έλαβα μέρος και εγώ στο συνεκκλησιασμό και στην επακόλουθη γιορτή και θα προσπαθήσω να σας δώσω μία εικόνα του τι κάναμε και πώς περάσαμε.
    Αρχικά,πρόκειται για ένα μικρό αλλά κατανυκτικό ναό με πολύ όμορφη αγιογράφηση. Στο κύρηγμά του ο ιερέας της εκκλησίας αναφέρθηκε στο όνομα Ιησούς και τι σημασία έχει για τη ζωή μας. Μετά τη θεία λειτουργία, εμείς οι φοιτήτριες ψάλαμε και τραγουδήσαμε κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησε μία μικρή ομιλία με προβολή εικόνων σχετικά με τη βυζαντινή τέχνη και συγκεκριμένα την ανάλυση μιας εικόνας της γένννησης του Χριστού. Εν συνεχεία, κάποια παιδάκια είπαν κάτι ποιήματα. Έπειτα, μουσικό διάλειμμα που το διαδέχτηκε μία μικρή ομιλία για τα χριστούγεννα αλλά και για τα δώρα που προσφέρουμε. “Μπορούμε σαν δώρο να προσφέρουμε χρόνο στο μικρό μας παιδί για να παίξουμε, υπομονετική συζήτηση στο μεγαλύτερο παιδί μας, να καλέσουμε στο σπίτι μας κάποιο φτωχό παιδί να παίξει με το δικό μας, να κάνουμε μία επίσκεψη σε ηλικιωμένους….”. Η γιορτούλα μας τελείωσε πάλι με τραγούδια.
    Φεύγοντας από το ναό, μας περίμενε ένα πολύ ωραίο κέρασμα-πρόγευμα!
    Εν κατακλείδει περάσαμε υπέροχα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ