Καθημερινή τέλεση παρακλήσεων

12
561
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ανακοινώνουμε στους φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης, ότι από την εβδομάδα που ήδη τρέχει μέχρι τις 8.11.09 κάθε μέρα θα τελείται παράκληση στον Άγιο Δημήτριο, στο παρεκκλήσι του εντευκτηρίου μας (το οποίο θέλουμε να αποκαλούμε “Αγ. Δημήτριο Σβωλίτη”), στην Αλ. Σβώλου 42. Οι παρακλήσεις θα γίνονται τουλάχιστον μία φόρα την ημέρα, ανάλογα με τα άτομα που θα βρίσκονται στο εντευκτήριο. Δεν ορίζεται αυστηρή ώρα, αλλά συνήθως περισσότερα άτομα βρίσκονται μαζεμένα αργά το απόγευμα, από τις 19:00 και έπειτα. Για κάθε μερα έχει οριστεί ή θα οριστεί κάποιος συντονιστής. Θυμίζουμε ότι τις Τετάρτες τελείται πάντα παράκληση στις 19:30.

Από 8.11.09 και για μια εβδομάδα κάθε μέρα, θα γίνεται Παράκληση στους Ταξιάρχες και αργότερα, οπότε αρχίζει η Σαρακοστή των Χριστουγέννων, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση…

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στον συντονιστή! Καλη ευκαιρία για όλους μας να συμμετάσχουμε στην Παράκληση του Αγίου μας, έστω και όχι όλες τις φορές..

  2. χαιρομαι τοσο πολυ γιατι βλεπω οτι οι αλλεσ πολεισ τολματε να προτεινετε ακολουθιεσ στουσ φοιτητεσ/φοιτητριεσ..
    ειναι κριμα γιατι στην πολη μου δεν γινεται αυτο ενω αρκετα παιδια ζητανε..
    επι σειρα ετων δοξα τω θεω τελουνταν εσπερινοσ στο κτηριο αλλα απο περυσι σταματησε..
    παρακληση…ουτε λογοσ..
    επισησ στην κατασκηνωση ζητειται αγρυπνια,αλλα κι αυτο ανεφικτο..και οταν ειναι περιοδοσ δεκαπενταυγουστου για βραδυνη προσευχη γινοταν την παρακληση χωρισ ιερεα!!
    και οταν λεω “ζητανε” εννοω λιγα παιδια, ομωσ κι αυτα δεν εχουν δικαιωμα να ακουσθουν?
    πραγματικα στενοχωριεμαι γιατι στη δραση νομιζω πωσ πρεπει να εκπληρωνονται πρωτα οι πνευματικεσ επιθυμιεσ των παιδιων..
    απο την αλλη λεμε πωσ δεν μαζευομαστε και γι΄αυτο δεν γινεται…
    μα θα πρεπει να ανακοινωνεται ξανα και ξανα..να μπαινει στο διαδικτυο, να ανακοινωνεται και η προσελευση θα γινει πιο συχνη..
    δεν ξερω τι λετε γι’αυτο??
    ισωσ οι υπευθυνοι φοβουνται μηπωσ τα παιδια βαρεθουν απο τισ ακολουθιεσ και κανουν το κλιμα βαρυ…
    αλλα χωρισ προσευχη που βαδιζουμε??

    Σ.σ.: παρακαλώ αποφεύγετε τα κεφαλαία σε όλο το σχόλιο. Το κάνει δυσανάγνωστο. Το διορθώσαμε για σας.

  3. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τον Άγιό μας που είναι πραγματικά τόσο ζωντανή η παρουσία του δίπλα μας! Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το καλοκαίρι του 2006. Αρκεί να έχουμε καθαρά μάτια για να βλέπουμε…

      • Εκείνο το καλοκαίρι είχαμε την περιπέτεια με τη μεγάλη φωτιά στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Η κατασκήνωσή μας στο μέσο περίπου του ποδιού, κοντά στο χωριό Καλάνδρα, κινδύνεψε όσο να βλέπουμε τη φωτιά να έρχεται προς το μέρος μας, ώστε να χρειαστεί να διακοπεί μια κατασκηνωτική περίοδος. Στα λίγα χιλιόμετρα άλλαξε ο αέρας και σώθηκε η κατασκήνωση, ενώ η γύρω περιοχή και μεγάλο μέρος του ποδιού συνολικά έγινε κάρβουνο. Πίσω στη Θεσσαλονίκη γινόντουσαν παρακλήσεις.

        • Και αλυσίδα προσευχής από τους κατασκηνωτές στο ναό της Καλάνδρας πριν την έκτακτη αναχώρηση για Θεσσαλονίκη…

          • Όντως Thesprote είχα ακούσει ότι πολλοί κατασκηνωτές εκείνο το βράδυ συμμετείχαν στην αλυσίδα προσευχής..Έπιασε η προσευχή τους…!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ