Ένα ευχαριστώ για τους καθηγητές μας

0
888
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Συντονιστική Επιτροπή Χριστιανών Φοιτητών διοργάνωσε μια εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των καθηγητών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. και το παρόν έδωσαν πολλοί καθηγητές από τα περισσότερα τμήματα του Α.Π.Θ., Πα.Μακ. και Α.Τ.Ε.Ι.

Με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών σηματοδοτήθηκε η έναρξη της γιορτής από την βυζαντινή χορωδία των φοιτητών. Στη συνέχεια οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Ελπίδας ερμήνευσαν δύο τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό ενώ αμέσως μετά οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης – αν και λιγότεροι σε αριθμό – έκλεψαν τις εντυπώσεις. «Οι Τρεις Ιεράρχες απέναντι στην εξουσία» τιτλοφορήθηκε το βίντεο, που προβλήθηκε από τους φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. Μέσα από την προβολή παρουσιάστηκαν μερικές πνευματικές νουθεσίες των Αγίων πατέρων και διδασκάλων αναφορικά με τους άρχοντες του λαού και ποια πρέπει να είναι η στάση καθώς επίσης και η χρηστότητα της εξουσίας τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη χορωδία των φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, η οποία ερμήνευσε με τη σειρά της δυο τραγούδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ύστερα από ένα σύντομο χαιρετισμό της αντιπρυτάνεως κ. Λάλιου, ο λόγος δόθηκε στον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτο. Η ομιλία εστιάστηκε στην ειρήνη μέσα από τα πατερικά κείμενα και την Αγία Γραφή. Λόγος ωφέλιμος και περιεκτικός που αφύπνισε τη συνείδησή μας και μάς προέτρεψε στην κατάκτηση αυτής της αρετήςΗ χορωδία των φοιτητών της «Απολύτρωσης» ερμήνευσαν δύο τραγούδια με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Η εορταστική εκδήλωση έφτασε στο τέλος της, με τους χαιρετισμούς των επισήμων και την απαγγελία του εθνικού ύμνου. Και αυτή η γιορτή ευχόμαστε να ωφελήσει τις ψυχές μας και να μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε κάθε στιγμή με το παράδειγμα και την πίστη των αγίων πατέρων και διδασκάλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ