- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Απολογισμός Μαρτίου 2012

«Τίνα αποστείλω;» (Ησ. 6, 8)Την απάντηση στο κάλεσμα του Κυρίου για ιεραποστολή την έδωσε ο κάθε χριστιανός φοιτητής δίνοντας το παρόν στις ιεραποστολικές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο. Με τις προσευχές και τις ευλογίες των πνευματικών μας πατέρων και κάτω από την άγρυπνη ματιά του Κυρίου άλλος ένας μήνας γεμάτος ιεραποστολική δράση έφτασε στο τέλος του. Με την χάρη του Θεού πραγματοποιήσαμε πέντε ιεραποστολικές εξορμήσεις στις σχολές του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Α.Τ.Ε.Ι.

Εναποθέτοντας την εμπιστοσύνη μας στον Θεό ξεκινήσαμε να μοιράζουμε στους συμφοιτητές μας το περιοδικό «η Δράση μας» καθώς και πολλά άλλα φυλλάδια με νουθεσίες Αγίων πατέρων. Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια το πιο αισιόδοξο ήταν ότι αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες ανταποκρίθηκαν με χαρά. Κάποιοι θέλησαν  να αποκτήσουν το περιοδικό, άλλοι επισκέφτηκαν για να μας γνωρίσουν καλύτερα ενώ άλλοι έδειχναν συλλογισμένοι σαν να ξανάβρισκαν κάτι λησμονημένο. Θετική επίσης ήταν και η ανταπόκριση των περισσότερων καθηγητών οι οποίοι περίμεναν με προσμονή το καινούριο τεύχος της Δράσης. Κάποιοι καθηγητές  μάλιστα πρότειναν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα από πλευράς μας το σύνολο των φοιτητών.

Οφείλουμε να πούμε ότι το περιοδικό «Η Δράση μας» αποτελεί πηγή πνευματικής αλλά και επιστημονικής γνώσης και γι’ αυτό το λόγο προσέλκυσε το ενδιαφέρον και των φοιτητών αλλά και των καθηγητών.

Αξίζει να αναφέρουμε και την διοργάνωση των Β΄ παμφοιτητικών χαιρετισμών στον Ι.Ν.Παναγίας Δεξιάς που πραγματοποιήθηκαν μετά από τη συνεργασία όλων των χριστιανικών φοιτητικών οργανώσεων. Επιμεληθήκαμε όλοι με ιδιαίτερο ζήλο τη διάδοση αυτής της πνευματικής ευκαιρίας σε όλες τις σχολές των πανεπιστημίων. Έτσι πολλοί φοιτητές ωφελήθηκαν με την προσέλευσή τους στην ακολουθία των Χαιρετισμών.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν την προσπάθεια των ιεραποστολικών εξορμήσεων με το ίδιο θάρρος και τους επόμενους μήνες, ακολουθώντας το παράδειγμα του προφήτη Ησαΐα: ἰδοὺ ἐγώ εἰμι· ἀπόστειλόν με.