- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

[Απολογισμός] Ιεραποστολικές εξορμήσεις Δεκεμβρίου (2010)

Δεκέμβριος. Ο τελευταίος μήνας των ιεραποστολικών εξορμήσεων για το έτος 2010 κατά τον οποίο πραγματοποίηθηκαν τέσσερις εξορμήσεις.

Η πρώτη μας εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και στην Παιδαγωγική σχολή. Η ιεραποστολική μας δράση κύλισε ομαλά και στις δύο σχολές με τους φοιτητές του Παιδαγωγικού να ανταποκρίνονται θερμότερα και να εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση του περιοδικού μας. Στο άκουσμα της φράσης «Χριστιανική Φοιτητική Δράση» πολλοί ήταν εκείνοι που, κινούμενοι είτε από περιέργεια είτε από ενδιαφέρον γυρνούσαν για να δουν ποιος μιλάει. Δεν έλειψαν βέβαια και περιστατικά με καθηγητές, που έπιασαν «έπιασαν» συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με μέλη της ΧΦΔ που τους επισκέφτηκαν προκειμένου να τους προτείνουν να διαβάσουν το περιοδικό μας. Φυσικά το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρα καθώς διαπιστώνουμε οτι οι άνθρωποι «ψάχνουν» και φυσικά τα μέλη του τομέα έχουν διάθεση για συζήτηση…

Η δεύτερη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω χιονόπτωσης στο Πολυτεχνείο και στην Ιατρική σχολή. Αφού χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες ξεκινήσαμε το ιεραποστολικό έργο στις αντίστοιχες σχολές και στους καθηγητές. Δυστυχώς η επίσκεψη στα αμφιθέατρα του Πολυτεχνείου δεν ήταν τόσο αποδοτική όσο θα θέλαμε καθώς αρκετά τμήματα τελούσαν υπό κατάληψη και στα υπόλοιπα η προσέλευση των φοιτητών ήταν μικρή εξαιτίας του χιονιού. Στα βλέμματα βέβαια των φοιτητών ήταν έκδηλη η απορία τους, που μας έβλεπαν να κάνουμε εξόρμηση γεμάτοι όρεξη, ζήλο και νεανικό παλμό τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες όχι μόνο δεν ήταν ευνοϊκές για κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα απέτρεπαν και τους πιο τυπικούς και συνεπείς στις παρακολουθήσεις φοιτητές να έρθουν στο Πανεπιστήμιο. Αποφασίσαμε λοιπόν να διαδώσουμε το περιοδικό μας στους καθηγητές άλλων τμημάτων. Επισκεφτήκαμε τη ΝΟΠΕ, τη Φιλοσοφική, το Χημικό και το κτίριο Διοίκησης όπου η κ. Αντιπρύτανις ζήτησε να γίνει συνδρομήτρια του περιοδικού.

Οι δύο τελευταίες εξορμήσεις είχαν εμφανώς πιο χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα. Στα δύο τραπεζάκια υπήρχε πλούσιο πνευματικό υλικό και συνοδεία χριστουγεννιάτικης μουσικής. Τα μέλη που συμμετείχαν μοίραζαν ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους συνανθρώπους μας, των οποίων η αντίδραση ήταν θετική, αλλά ταυτόχρονα εξέπεμπε μια αίσθηση έκπληξης και απορίας.

Ευχόμαστε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας φωτίσει όλους.

Τομέας Εξορμήσεων

*  *  *

Για το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής ιεραποστολικές εξορμήσεις:

Σημείωση: Το παραπάνω πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβάλλεται μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν την κάθε εξόρμηση. Γι’ αυτό και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλό είναι να παρακολουθούν συχνά για τυχόν αλλαγές.