Φωτογραφίες από τον Αγιασμό στο Πανεπιστήμιο Πατρών

0
737
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Φωτο: Δημ. Σταύρου

Πρωτοποριακή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με πρωτοβουλία των ορθόδοξων φοιτητικών ομάδων ετελέσθη και φέτος η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, συνοδευόμενος από τον π. Σεραφείμ και τον π. Στυλιανό, τους διακόνους του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Περσεφόνης Πέτρος, μέλος Δ.Ε.Π., παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο το σήμα του Πανεπιστημίου, στο οποίο εικονίζεται ο Αγ. Ανδρέας.

Ο κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχήθηκε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ν’ αποκτήσουν και την κατά Θεόν σοφία, να βιώσουν την πραγματική ελευθερία την οποία χαρίζει ο Κύριος με την εφαρμογή του θελήματος Του, να συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται και να προοδεύουν στην πνευματική ζωή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε να επισκέπτεται τακτικά το Πανεπιστήμιο για να τελεί ακολουθίες στον Πανεπιστημιακό ναό και να συζητεί με τους φοιτητές. Ευχαρίστησε δε θερμά τις πρυτανικές αρχές για τη συνεργασία τους καθώς και το σύνολο των φοιτητών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για τη διάδοση του λόγου του Θεού στο Πανεπιστήμιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ