Εκδηλώσεις τριημέρου “Τριών Ιεραρχών”

3
787
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Α) i) Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 θα έχουμε την ευλογία να συμπροσευχηθούμε στη φοιτητική Θεία Λειτουργία για την Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών, στο παρεκκλήσιο του κτηρίου του συλλόγου “Ο Μέγας Βασίλειος”. Ο Όρθρος στις 7:00 π.μ. Θα ακολουθήσει πρωινό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

    ii)  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβουν χώρα οι καθιερωμένοι κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής για τους φοιτητές (και όχι για τις φοιτήτριες αυτή τη φορά) τη γνωστή ώρα, στο γνωστό μέρος.

 

~~~~~~~~~

 

B) Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ανήμερα των Αγίων τριών Ιεραρχών, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πολυτεχνειούπολης. Έναρξη Όρθρου στις 7:45 π.μ. και πέρας Θ. Λειτουργίας περί τις 10:15 π.μ. Θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες, δωρητές, καθηγητές, φοιτητές και εργασθέντες στο Ε.Μ.Π. και δεξίωση στο κυλικείο του Διοικητηρίου.

Την παραμονή (Κυριακή), 29 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Εσπερινού στις 5 μ.μ.

Πρόσβαση: Παίρνοντας τις λεωφορειακές γραμμές 230 (από μετρό “ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ”), 608 (από μετρό “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”) κατεβαίνουμε στη στάση “8η Ζωγράφου” και με ένα 7λεπτο περπάτημα φτάνουμε στο Ιερό Ναό ή παίρνουμε τη λεωφορειακή γραμμή 242 (κοντά στο μετρό “ΚΑΤΕΧΑΚΗ”), κατεβαίνουμε στη στάση “Κτίριο Τοπογράφων” και ακολουθούμε τον κόκκινο διάδρομο μέχρι να βρούμε στο δεξί μας χέρι τον Ιερό Ναό.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ωραία ευκαιρία αυτή! Στην αρχή των εξετάσεων μας να συμπροσευχηθούμε όλοι μαζί στον πανάγαθο Θεό, υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως… Να ενώσουμε τις προσευχές μας και να ζητήσουμε τις πρεσβείες των 3 αυτών μεγάλων Ιεραρχών της Άγιας μας Εκκλησίας, υπέρ της νεότητας που τόσο το έχει ανάγκη! Μακάρι να εμπνευστούμε από το άγιο παράδειγμά τους και από τη ΔΡΑΣΗ τους -που οφειλόταν στη μεγάλη τυος αγάπη προς το Θεό- και ό,τι κι αν κάνουμε να είναι προς δόξαν Του!

  2. Ωραίες ευκαιρίες!
    Ειδικά ο αυριανός εκκλησιασμός στο ΕΜΠ!
    Αν αύριο δε λειτουργεί το ΕΜΠ(που λογικά δε θα λειτουργεί), τότε δε θα κυκλοφορεί και το 242 μάλλον…!
    Σίγουρες λύσεις τα άλλα 2 μετρό!Πάντως, παλέψτε το, αξίζει να έρθετε!

  3. Χρόνια πολλά! Οι Τρείς Ιεράρχες να είναι αρωγοί και προστάτες μας! Είθε να μας ευλογούν, να μας σκέπουν και να είναι οδηγοί μας στην πορεία της κατά Χριστόν τελειώσεώς μας.

    Καλή επιτυχἰα στην εξεταστική μας με την Χάρη και την βοήθεια τῶν Τριῶν μεγίστων Φωστἠρων τῆς Τρισηλίου Θεότητος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ